Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri ile 2023 Yılının En İyi Kitapları Belirleniyor!

Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri ile 2023 yılının farklı kategorilerdeki en iyi kitapları, iki turda gerçekleşecek oylama ile sahiplerine kavuşuyor.

Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri ile 2023 Yılının En İyi Kitapları Belirleniyor!
Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri ile 2023 Yılının En İyi Kitapları Belirleniyor!
GİRİŞ 15.03.2024 15:13 GÜNCELLEME 16.03.2024 13:29
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Türkiye’de kitap ve okur kültürüne katkı yapması amaçlanan Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri 2023 yılının en iyi kitaplarını belirliyor. Ülkemizde yıllardır eksikliği hissedilen ve sektördeki önemli bir boşluğu doldurması beklenen yarışma, yazarlar ve kitapları okurların takdiri ile buluşturuyor.

2023’te çıkan en iyi yerli ve yabancı kitapların okur oylarıyla belirleneceği Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri iki turda düzenlenecek. 22 Şubat - 23 Mart arasında gerçekleşecek ilk tur oylamasında, okurlar 10 farklı kategoride geçen yıl çıkan tüm kitaplara oy verebilecekler. İlk turda her kategoride en çok oyu alan 20 kitap final turuna kalacak.

Roman, hikaye, şiir, tarih, anı-deneme, felsefe, çocuk, sosyal hayat, dini hayat ve ilk kitabım kategorilerinde gerçekleşecek oylamanın final turu ise 29 Mart - 12 Nisan arasında gerçekleşecektir. Her iki turda da okurlar farklı kategorilerde yalnızca 1 oy hakkına sahip olacaklardır. Her kategoride yerli ve yabancı dikkat çeken yazar ve kitapların bulunduğu yarışmada özellikle “İlk Kitabım” kategorisi ile yeni yazarların ve yazma tutkunlarının teşvik edilmesi amaçlanıyor.

Kitapyurdu tarafından gerçekleştirilecek ve sektördeki önemli bir boşluğu doldurması beklenen Kitapyurdu Türkiye Okur Ödülleri, Kitapyurdu web sitesi ve mobil uygulamaları üzerinden oylanacaktır. Oylamanın adil bir şekilde hayata geçebilmesini sağlamak ve manipülasyon ile müdahalelerin önüne geçmek için yalnızca  31 Aralık 2023 öncesi Kitapyurdu’nda üyeliği bulunan okurlar oy kullanabileceklerdir.

KİTAPYURDU HAKKINDA

Türkiye’de kitapla buluşmanın en kolay yolu olan Kitapyurdu, 2000 senesinde kurulmuştur. Sektörünün lider ve öncü markası olan Kitapyurdu, online bir kitabevi olmanın ötesinde dijital bir kültürel etkileşim platformudur. Kitabın yanında, müzik, film, hobi ürünlerini de bünyesinde barındıran Kitapyurdu, zengin ürün gamını en uygun fiyattan müşterilerine ulaştırmayı hedeflemektedir. Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık (KDY) ve Kitapyurdu Doğrudan Dağıtım (KDD) ile sektörel inovasyonlara imza atan Kitapyurdu; Kütüphanem, Kitapyurdu Sesli Kitap ve kitapdergisi.com gibi platformları da bünyesinde barındırmaktadır.

KAYNAK: HABER7
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR 12
  • Muhterem 1 ay önce Şikayet Et
    KURAN VE RİSALEİ Nur
    Cevapla
  • alp 1 ay önce Şikayet Et
    lüzumsuz bir gurur yüzünden boykota alındı evet kitapyurdu boykot listesinde
    Cevapla
  • CyranoDeBergerac 1 ay önce Şikayet Et
    Bu Kitapyurdu boykot listesinde değil miydi? Haber bile edilmemeli....
    Cevapla
  • Misafir 1 ay önce Şikayet Et
    Yani risalei Nûr külliyartı tabiki her evde olması okunması lazım bencede malesef müfredata girmesi lazım hastanelerde napushanelerde vb kurumlarda kullanılması lazım çok güzel eser Allah ebeden razı olsun saidi nursi den amin
    Cevapla
  • misafir 1 ay önce Şikayet Et
    dünyadaki en iyi kitap şüphesizki hz kuran ı kerimdir ...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İstanbul'da ağaç katliamı! Esnaf ve vatandaş tepki gösterdi
Hamas, 2 İsrailli esirin görüntüsünü paylaştı: "Ya esirler ya da savaş"