Türk tarihini dünyaya anlatan eser yayıma hazırlanıyor: The Pride of Turks
Selçuklu'dan Osmanlı'ya, Cumhuriyet'ten günümüz Türkiye'sine uzanan, Dr. Mansoor Malik imzasını taşıyan The Pride of Turks adlı eser, Türk milletinin tarihî, kültürel ve manevi mirasını uluslararası okuyucularla buluşturmaya hazırlanıyor.
Türk tarihini, kültürünü ve medeniyet mirasını uluslararası okuyucuyla buluşturmayı hedefleyen The Pride of Turks (Türklerin Gururu) adlı kitap yayıma hazırlanıyor. Araştırmacı ve Haber7 Konuk Yazarı Dr. Mansoor Malik tarafından kaleme alınan eser, Türk milletinin asırlara yayılan tarihî yolculuğunu kapsamlı bir perspektifle ele alıyor.

Kitapta Selçuklu Devleti'nden Osmanlı İmparatorluğu'na, Cumhuriyet döneminden günümüz Türkiye'sine kadar uzanan geniş bir tarihî çerçeve sunuluyor. Eserde, Fatih Sultan Mehmet, Kanuni Sultan Süleyman ve Sultan II. Abdülhamid gibi Türk tarihine yön veren devlet adamlarının yanı sıra, ilim, tasavvuf ve kültür alanlarında iz bırakan önemli şahsiyetlere de yer veriliyor.
Türk milletinin medeniyet birikimini ve dünya tarihine katkılarını uluslararası bir bakış açısıyla anlatmayı amaçlayan çalışma, Türk tarihine ilgi duyan geniş bir okuyucu kitlesine hitap etmeyi hedefliyor. Önce Türkçe ve İngilizce, ardından da Arapça yayımlanacak kitabın, önümüzdeki dönemde okuyucuyla buluşması bekleniyor.

-
hhüseyin 4 gün önce Şikayet EtYabancı olunca insan şundan şüpheleniyor. 40 tane doğrunun içine 1 tane yanlışı sıkıştırıp kafamızı karıştırıyorlar. Umarım bu böyle olmaz.Beğen
-
Doğrucu Davut 4 gün önce Şikayet EtBizim de kallavi tarihçilerimiz ve ala eserleri var kardeşim okumayanlar buradan sallıyor. Örnek vereyim Halil İNALCIK VE ilber ORTAYLI en meşhurlarıdır. Bunları okumadan Dr.Mansoor'u okursak dizilerdeki Osmanlı yorumunu gerçek sandığımız gibi olur vesselam.Beğen
-
fatih 4 gün önce Şikayet EtBizde bu kadar tarih okuyan öğrenci var hiç biride çıkıp yahu bizim atalarımız kimdi diye merak edip araştırma yapıp tarih yazmıyor varsa yoksa maaş para yahu sen önce eseri koy para zaten gelir.Beğen Toplam 7 beğeni
-
Cahil Birisi 4 gün önce Şikayet EtBizim tarihçilere yazıklar olsun, yuhalar olsun. Tarihimizi yabancılardan öğrenelim. Bir tarihçinin ak dediğine diğeri kara diyor.Beğen Toplam 5 beğeni