Saddam'ın romanı Türkçe yayınlandı

Yayınlandığı ülkelerde büyük ilgi gören devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in, Araplara karşı kurulan Siyonist-Hristiyan komplosunu anlattığı 'Defol Git, Lanetli!' adlı kitabı Türkiye'de yayınlanıyor.

Saddam'ın romanı Türkçe yayınlandı
Saddam'ın romanı Türkçe yayınlandı
GİRİŞ 06.09.2005 08:38 GÜNCELLEME 27.03.2021 14:07

Devrik Irak lideri Saddam Hüseyin'in, Arap dünyasına yönelik Syonist-Hristiyan komplosunu işlediği 'Defol Git Lanetli!' adlı kitabı, Akis Kitap tarafından Türk okuyucusuyla buluşturuluyor. Daha önce bir bölümü Eşşark El-Avsat gazetesinde de tefrika edilen roman yayınlandığı ülkelerde ve özellikle Ortadoğu'da büyük ilgi görmüştü. 'Zabibah ve Kral', 'Güçlenen Kale' ve 'Adam ve Şehir' isimli üç kitabı daha bulunan Saddam Hüseyin, son kitabında da kendi imzasını değil 'Yazar' imzasını kullandı. Amerika'nın, Irak'a girmek için hazırlandığı 2003 yılının Mart'ında kaleme alınan romanda tarih akışı içinde anlatılan olaylarla, günümüzdeki olaylara göndermeler yapılıyor. İyi ve kötünün mücadelesi üzerine kurulan 'Defol Git Lanetli!', 11 Eylül saldırılarından esintiler de taşıyor. Araplara karşı kurulan bir Siyonist-Hıristiyan komplosundan bahsedilen kitapta, bir Arabın liderliğindeki ordu, düşman topraklarını işgal ediyor ve anıtsal kulelerinden birini yıkıyor. Saddam Hüseyin bu kitabıyla Arap ülkelerini de birleşerek, Amerika- İsrail ittifakı ile savaşmaya çağırıyor. Arapları temsil eden Salim, İsrail'i temsil eden Haskil'i yenmek için Arap aşiretlerini birleştiriyor ve düşmanlarını yenilgiye uğratıyor.

Yahudi-Hristiyan ittifakı

Romanda, İsrail'in yani Haskil'in müttefiki ABD'yi, Romalı lider temsil ediyor. Haskil, müttefiklerini şöyle anlatıyor: 'Kabile intikam almak isterse, plana ihtiyacı var. Yakın ve uzak kabilelerle ittifaklar kurulacak. Bunların arasından örneğin Rum kabilesi bizden oldu, biz de onlardan olduk.' Kitapta Yahudiler de şöyle anlatılıyor:'Şimdiki Yahudiler dinlerini, kendi tasavvur ettikleri, icat ettikleri veya tarihi Babil kentindeki esirlik dönemlerinde liderlerinin ve hahamlarının nisbet ettikleri şeyler üzere kurdular. Dinleri, Allah'ın dostu ve enbiyaların babası Hz. İbrahim'in (a.s.) tevhid dininden sonra en eski din olmasına karşın, sonradan tüm dünyayı hedef alan, siyonist komplo teorisini oluşturdular.'

Müttefiklere karşı, Araplar kazanıyor

Romanda, Arap milliyetçiliğini temsil eden Salim, İsrail'i temsil eden Haskil'i yenmek için bölünmüş Arap aşiretlerini birleştiriyor ve düşmanlarını yenilgiye uğratıyor. Saddam romanında, Salim'in şahsında Araplara, Haskil'in şahsında da İsrail'e ve Romalı liderin şahsında da ABD'ye tepkisini şöyle anlatıyor: 'Salim, Haskil'in reisliğini ve nüfuzunu kabul etmeyenlerden bir tanesi idi. Hatta Haskil ve Rum yöneticiliğine karşı grup oluşturanların arasında yer aldı... Salim'in liderlik ettiği ve sorumluluğunu üstlendiği Haskil karşıtı örgüt üyeleri, tamamen kabile dışına çıkarak, güvenli bir yere yerleştiler. Haskil, bu grupla savaşmaktan kaçınıyordu.' Romanını Arapların zaferi ve Yahudiler ile müttefiklerinin hüsranı ile sonlandırıyor.

İsrail, Haskil ve silah ticareti

Kitapta İsrail'i sembolize eden Haskil, kılıç ve hançer ticareti yapıyor ve kendisinin sorun çıkmasından ticari anlamda faydalandığın anlatılıyor. Bu şekilde günümüzde İsrail'in yaşanan savaşlardan kazanç elde ettiğini göstermek isteyen Saddam Hüseyin hançer ticaretini Haskil'in dilinden şu şekilde anlatıyor; 'Yanımda iki kişi tartışıyorsa, hançeri veya kılıcı birinden uzaksa, diğerinin kanını akıtması için ona kılıç veririm. Suça ortak olsam da benim için önemi yok. İnsanlar arasında ne kadar çok sorun çıkarsa benim şu anki kılıç, hançer, mızrak, ok satışlarım da o kadar artar. Ben savaşlara direkt katılmıyorum ama teşvik ediyorum. Kılıcımı da mecbur kalmadıkça kullanmıyorum.'

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı