Erdoğan ile poz verme yarışı

8. Rize Tanıtım Günleri, 'Gelin bi çay içelim' sloganıyla Feshane'de yoğun bir katılımla başladı.

GİRİŞ 26.03.2015 17:56 GÜNCELLEME 26.03.2015 18:31
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Tanıtım günleri için Türkçe, Kürtçe, İngilizce ve Lazca pankartlar hazırlandı. Tanıtım Günleri'nin açılışına, Rize Valisi Ersin Yazıcı, Belediye Başkanı Reşat Kasap, AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk ile Rize'nin belediye başkanları, kaymakamları ve çok sayıda vatandaş katıldı.


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN MAKETİNE İLGİ

Horon gösterisi ve tulum dinletilerinin sunulduğu açılış töreninde, Rize'nin her ilçesi kendine özgü değerleriyle standlardaki yerini aldı. En çok ilgiyi gören standlardan biri de, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın memleketi Güneysu Belediyesinin standı oldu. Erdoğan'ın maketinin olduğu standa gelen vatandaşlar maketle fotoğraf çektirdi.

Cumhurbaşkanı'nın boyunda hazırlanan makete, bazı vatandaşlar bu maketle fotoğraf çektirmenin Cumhurbaşkanı ile fotoğraf çektirmek kadar önemli olduğunu söylerken,bazı vatandaşlar da aslının yerini tutmadığını söyledi.

FOTOĞRAFTAN, EVLERİNİ BULMA YARIŞI


Stantta bulunan Güneysu'nun dev fotoğrafı da büyük ilgi gördü. Vatandaşlar, fotoğrafı inceleyerek köydeki evlerini bulmaya çalıştı. Kimi vatandaşlar da Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın baba evini bulmak için çaba gösterdi.

Açılışın ardından, sanatçıların seslendirdiği "atma türküler" eşliğinde eğlenen vatandaşlara çok sayıda firma ve dernek tarafından yöresel lezzetler sunuldu.
Açılışta bir konuşma yapan Rize Valisi Ersin Yazıcı, İstanbul'un stresinden kurtulmak isteyenleri Rize'ye davet etti.

Rize kültürüne ait giyecek, yiyecek ve hediyelik eşyaların yanı sıra, atmacalar ile doldurulmuş hayvanlar da sergilenen objeler arasında yerini aldı.
Rize Tanıtım Günleri pazar gününe kadar ziyaret edilebilecek.
 

YORUMLAR 1
  • osmanoğlu 9 yıl önce Şikayet Et
    bende istirem,demir adamla poz vermek!
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsrail bunu konuşuyor! Ordu ve Netanyahu karşı karşıya
Bakan Güler'den müttefiklere mesaj: Aklımızla dalga geçmesinler!