Bin Ladin'in önerdiği yazar yıldız oldu

El Kaide liderinin son ses bandında ABD halkına tavsiye ettiği tarihçi yazar William Blum'un kitabı, Amazon'un sipariş listesinde bir gecede 205.763'üncülükten 26'ncılığa yükseldi. Peki kitapta neler vardı?

Bin Ladin'in önerdiği yazar yıldız oldu
Bin Ladin'in önerdiği yazar yıldız oldu
GİRİŞ 22.01.2006 08:30 GÜNCELLEME 05.03.2020 14:37

ABD'de, Amerikan dış politikasını eleştiren kitaplar yazan ancak fazla tanınmayan tarihçi William Blum, bu kitaplardan birinin El Kaide Örgütü lideri Usame Bin Ladin tarafından Amerikan halkına tavsiye edilmesi üzerine bir gecede 'yıldız' oldu.

Blum'un 2000 yılında yazdığı 'Haydut Devlet: Dünyanın Tek Süper Gücü İçin Bir Kılavuz' adlı kitap, Bin Ladin'in El Cezire televizyonunda yayımlanan ses bandındaki mesajının ardından büyük ilgi topladı ve Amazon'un internet sitesinde en çok sipariş edilen kitap listesinde 205 bin 763'üncü sıradan 26'ncı sıraya yükseldi.

Önünde röportaj kuyruğu

Washington'da oturan 72 yaşındaki Blum, bu sayede bir anda medyanın odak noktası haline geldi. Washington Post gazetesinin ön sayfasından yayımladığı geniş bir haber - röportajın konusu olan Blum, CNN, MSNBC ve BBC televizyonlarına çıktı; Reuters ajansı, New York Post gazetesi ve çeşitli radyolara röportajlar verdi.

Bu durumdan memnun olduğunu belirten Blum, 'Kitabımı Bin Ladin'in onaylamasından rahatsız olmadım' dedi. ABD'de bir kitap kulübü kuran ülkenin en ünlü 'talk - show' sunucusu Oprah Winfrey'ye de atıfta bulunan Blum, 'Bu neredeyse Oprah'nın bir kitabı onaylaması kadar güzel bir şey, memnun oldum' dedi.



Bin Ladin, ses bandında, Amerikan halkına hitaben şöyle demişti: 'Eğer Bush yalanlarını ve baskılarını sürdürmeye karar verirse, o zaman 'Haydut Devlet' isimli kitabı okumanız faydalı olur. Kitabın girişinde şöyle denir: Eğer başkan ben olsaydım, ABD'nin saldırılarını durdururdum. Önce tüm dullar, yetimler ve işkenceye uğrayanlardan özür dilerdim. Ardından dünyadaki tüm uluslara Amerikan müdahalesinin derhal ve tümüyle sona erdiğini ilan ederdim.'

Blum ise, 'Benim kitaplarımdaki ve yazılarımdaki tez, Amerika karşıtı terörizmin Amerikan dış politikasının davranışından kaynaklandığı yönünde' dedi.
'Haydut Devlet'in, Arapçaya çevrilerek Mısır ve Lübnan'da da yayımlandığı, ancak Bin Ladin'in aktardığı ifadenin, Blum'un 'Dünyayı Ölümden Kurtarın: Amerikan İmparatorluğu üzerine Denemeler' adlı kitabının arka kapağında bulunduğu belirtildi. (Sema Emiroğlu / Milliyet)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İşte Baykar'ın neden hedefe konulduğuna dair gerçek
Sancaktepe’deki jakuzi yalanı DEM’i örtmek için mi? Alper Yeğin’in yardımcısı kim olacak?