Laodikya'da kazı çalışmaları

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Laodikya Antik Kenti'nde son 7 yılda 2 bin 300 tarihi eserin gün yüzüne çıkarıldığını bildirdi.

Laodikya'da kazı çalışmaları
Laodikya'da kazı çalışmaları
GİRİŞ 18.08.2015 16:01 GÜNCELLEME 18.08.2015 17:33

Belediyeden yapılan yazılı açıklamada, 2008'de Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belediyeye devredilen Laodikya'da, kazı ve restorasyon çalışmalarının devam ettiğini, gün yüzüne çıkarılan eserlerin ise dünyanın dikkatini çektiği belirtildi.

Zolan'ın ifadelerine de yer verilen açıklamada, son 7 yılda antik kentteki kazı ve restorasyon çalışmalarında büyük gelişme yaşandığı kaydedildi. 

Antik kentteki çalışmalarında kısa sürede çok büyük mesafelerin alındığını ifade eden Zolan, şu bilgileri verdi:

"Antik kentte kısa sürede çok büyük mesafeler alındı. Laodikya Antik Kenti'nde son 7 yılda 2 bin 300 tarihi eser gün yüzüne çıkarıldı. Asırlardır toprak altında bekleyen tarihi değerlerimizin daha hızlı ve güvenilir bir şekilde gün yüzüne çıkarılacağını tüm dünyaya kanıtladık. Bundan sonra da Laodikya'ya desteğimiz artarak sürecek. Bir taraftan Türkiye'de bir ilki başarıyla gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşarken diğer taraftan binlerce yıl önce kurulan bir medeniyetin gün yüzüne çıkan değerlerini ortaya koymanın heyecanını yaşamaya devam edeceğiz." 

Zolan, antik kentin 2 yıl önce UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası Geçici Listesi'ne dahil edildiğini ve Pamukkale Üniversitesi'nin sürdürdüğü kazı çalışmaları kapsamında Laodikya Kilisesi, Tapınak A, Kuzey Kutsal Agora anıtsal sütunlar, Merkezi Agora anıtsal sütunu ve Stadyum Caddesi'nin kazıldığını hatırlattı.

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3 penaltı kurtaran kaleci: Babam bana muska verdi!
Dünyanın gözü bu görüşmede! Heniyye Türkiye'ye geliyor