Başkasının Ölümü 10 yıl sonra sahnede
Mohksen Mahmelbaf’ın Başkasının Ölümü adlı oyunu 10 yıl aradan sonra yeniden sahnede. Ulvi Alacakaptan, total digitalize olmuş bir savaşın ve Global Sömürgecilik alanının merkezinde geçen oyunu 27 Mayıs’ta Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nd

Yaklaşık 10 yıl sahneye konulan Başkası’nın Ölümü bir kez daha sahneye geliyor. 27 Mayıs günü 20.30 da Fındıkzade Zübeyde Hanım Kültür Merkezi'nde izlenebilecek olan oyunun yazarı Mohksen Mahmelbaf. Reji ve Çevre Düzenlemesi’ni usta oyuncu Ulvi Alacakaptan’ın yaptığı oyun daha önce 1989, 1993 ve 1997’de sahnelenmişti.
Konuyla ilgili bir açıklama yapan Alacakaptan, “Dünyaca ünlü İran'li sinemacı Mohksen Mahmelbaf'ın sahne yazısını, Dünya'nın herhangi bir coğrafyasında adları değil sadece rütbeleri anılan askerlerin arasında yaşam/ölüm karşıtlığınıı/içiçelğini tartışırken gülümsemenin de eksik olmadığı bu çağdaş trajediyi görenlerin,unutmayanların isteği ile bir kez daha unutulmaz kılmak üzere 27 Mayıs akşamı buluşalım.” dedi.
BAŞKASININ ÖLÜMÜ V.04 (versiyon 04) bu kez total digitalize olmuş bir savaşın ve Global Sömürgecilik alanının merkezinde geçiyor. Oyunda yer alan isimler şöyle: Ulvi Alacakaptan, Akın Güneş, İhsan Ustaoğlu, Davut Akgül, Nedim Çağlar, Oğuz Alper ve Adnan Menderes Çelik. İrtibat için Tel: 0212 251 52 55
(Milli Gazete)