Türkiye'deki hafız sayısı 120 bini aştı

1976 yılından itibaren kayıtları tutulan hafız sayısı 120 bin rakamını aştı.

Türkiye'deki hafız sayısı 120 bini aştı
Türkiye'deki hafız sayısı 120 bini aştı
GİRİŞ 20.10.2015 12:29 GÜNCELLEME 20.10.2015 12:35
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Diyanet İşleri Başkanlığı Din Eğitimi Genel Müdürlüğü Yaygın Din Eğitimi Daire Başkanı Bünyamin Albayrak, 1976 yılından itibaren kayıtları tutulan hafızların toplam sayılarının 2015 yılı itibarıyla 120 bin 80'e ulaştığını açıkladı.

Malatya'nın Darende ilçesinde müftülüğe bağlı Hulusi Efendi Erkek Yatılı Kur'an Kursu'ndan mezun olan 16 hafıza icazet belgeleri törenle verildi. Somuncu Baba Külliyesi'nde düzenlenen icazet töreninde öğrenciler kuran okudu.

YORUMLAR 14
  • Aydın ÖNTEKİN 8 yıl önce Şikayet Et
    Cenab-ı Allah (c.c.) bu tür hizmetleri verenlerin sayılarını artırsın. Emeği geçen büyüklerimizi başımızdan eksik etmesin.
    Cevapla
  • Sabır 8 yıl önce Şikayet Et
    Maşaallah. Diyanetten vatandaş olarak beklentim. Arapçayı anadili gibi bilen (billinguel) hafızların sayısına önem vermeli. Bizim dini kurumlarımız EZHER ve MEDİNE ile yarışır hale getirilmeli. Bide camilerdeki hocaların namazdan önce siyer, fıkıh gibi, islam tarihi gibi konuları işlemeleri için eğitim verilmeli. Namaz memuriyeti önemli ve fakat halkın yarasına derman olmada yeterli değil.
    Cevapla
  • sultan 8 yıl önce Şikayet Et
    maşallah suphanallah nazar degmesin şimdi bazılarının gözleri faltaşına döner basar yaygarayı amaann sarıldık yandııkk çag gittii carr curr etmeye başlarlar AMAN DİKKAT
    Cevapla
  • aslan 8 yıl önce Şikayet Et
    maşaallah , barekallah , lakin sayı yanlış sanırım , diyanet kendi kurslarından bahsediyor olmalı, cemaatlerde yetişen hafızlar ı saymıyorlarmı ?
    Cevapla
  • ıspartalı 8 yıl önce Şikayet Et
    yuh be hafız yetiştirme deyince akla ısparta gelir. haberde ismi bile yok
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
Avrupa'ya son üç yılda gelen 50 binden fazla refakatsiz göçmen çocuk kayboldu