Dev ödül usta oyuncuya gitti!

2015 Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri sahiplerini buldu. Diriliş Ertuğrul dizisindeki rolüyle öne çıkan Serdar Gökhan da ödüle layık görüldü.

Dev ödül usta oyuncuya gitti!
Dev ödül usta oyuncuya gitti!
GİRİŞ 30.10.2015 10:28 GÜNCELLEME 30.10.2015 16:39
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Kültür ve Turizm Bakanlığının her yıl prestij ödülü olarak verdiği Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ne, 2015 yılında Mehmet Özbek, Serdar Gökhan, Prof. Dr. Hakkı Acun ile Ötüken Neşriyat A.Ş. layık görüldü.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Bakanlık bürokratları ve Dışişleri Bakanlığı temsilcisi ile akademisyenlerden oluşan değerlendirme kurulunca belirlenen Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’nin sahipleri bu yıl Türk Halk Müziği yorumcusu ve halkbilimci Mehmet Özbek, sinema sanatçısı Serdar Gökhan ile sanat tarihçisi ve akademisyen Prof. Dr. Hakkı Acun olacak.


Başbakan Davutoğlu, "Diriliş" dizisinin setini ziyaret etmişti.

Komisyon tarafından ödüle layık görülen Ötüken Neşriyat A.Ş. ise büyük ödülü kültür sanat alanındaki eğitsel çalışmalarıyla alacak.

Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri, kültür sanat alanında ulusal ve uluslararası düzeyde başarı sahibi isimlerin eğitsel çalışmaları ve üretimlerini desteklemek, kültür sanat yaşamına gönül birliği içinde hizmet veren kişi, topluluk, kuruluşları teşvik ve takdir etmek üzere dağıtılıyor.

Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, ödüle layık görülen kişi ve kurumların seçici kurullar tarafından özenle tespit edildiğini belirterek: “Ödüllere layık görülen kişi ve kurum kendi alanlarında her türlü takdire layık hizmetleriyle kültürümüze iz bırakacak eserler hediye etmişlerdir. Biz de onların manevi şahsiyetlerinin devlet namına kayda geçmesi arzusuyla böyle bir faaliyette bulunuyoruz. Hepsini ayrı ayrı tebrik ediyor, kültür hayatımızdaki müstesna hizmetleri dolayısıyla minnet duyguları içinde teşekkür ediyorum” dedi.

"2014 Yılı Ödül Töreni Topkapı Sarayı'nda”

Kültür ve Turizm Bakanlığının 2014 yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri ise Topkapı Sarayı’nda sahiplerini buluyor.

2014 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülleri’ni tiyatro sanatçısı Gönül Ülkü Özcan, edebiyatçı, şair ve yazar Beşir Ayvazoğlu, mersiyehan Celal Yılmaz ve Kubbealtı Akademisi Kültür ve Sanat Vakfı alacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu’nun katılımıyla Topkapı Sarayı Zülüflü Baltacılar Koğuşu’nda 3 Kasım saat 14.00’da takdim edilecek ödüller kültür sanat dünyasının önemli isimlerini buluşturacak.

YORUMLAR 16
  • ard 8 yıl önce Şikayet Et
    yuzde yuz hak etti
    Cevapla
  • sehadet 8 yıl önce Şikayet Et
    ecdat sevgisini yeniden asilayanlara selam olsun
    Cevapla
  • ismail hakki efendi 8 yıl önce Şikayet Et
    Verilen öduller verilen ki$ilere helal olsun durust insalar hak ettiler
    Cevapla
  • öz vatandaş 8 yıl önce Şikayet Et
    10 numara dizi
    Cevapla
  • Turgut 8 yıl önce Şikayet Et
    Ah süleyman şahım ölmeseydin keşke
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Adıyaman'da dehşet! Bir polis karakolda meslektaşlarına ateş açtı: 2 şehit