Hoca Ahmet Yesevi Otağı İstanbul'da Kuruluyor

İBBi Kültür A.Ş. ve Ahmet Yesevi Üniversitesi, “UNESCO 2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı” nedeniyle İstanbul’da Hoca Ahmet Yesevi Otağı kurdu.

Hoca Ahmet Yesevi Otağı İstanbul'da Kuruluyor
Hoca Ahmet Yesevi Otağı İstanbul'da Kuruluyor
GİRİŞ 20.03.2016 13:24 GÜNCELLEME 20.03.2016 13:24

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde kurulan otağın açılışı, 21 Mart Pazartesi günü saat 13.00’te gerçekleştirilecek. İBB Kültür A.Ş. ve Ahmet Yesevi Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği açılış programında Kültür A.Ş. Genel Müdürü Nevzat Kütük ve Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Musa Yıldız açılış konuşmalarını gerçekleştirecek. Yesevi Türk Müziği Topluluğu’nun gösterileriyle renklenecek etkinliğin sonunda konuklara Türkistan pilavı ve ayran ikram edilecek.

Ahmet Yesevi’nin Hayatından İzleri Gözler Önüne Seriyor

Anadolu insanın manevi hayatına tesir eden, düşünce ve fikirleri ile Anadolu’nun yurt haline getirilmesinde etkin rol alan manevi mimarlardan Hoca Ahmet Yesevi’yi günümüz insanına görsel desteklerle anlatmak için kurulan Hoca Ahmet Yesevi Otağı, geçmişle köprü kurarak geleceğe ışık tutma amacı taşıyor.

Otağı, “Sufîlik” ve “Alperenlik” geleneğinin de kurucusu Hoca Ahmet Yesevi’nin hayatından izleri gözler önüne seriyor. Otağ içerisinde Hoca Ahmet Yesevi’yi simgeleyen Çilehanesi, Tay Kazan, Hoca Ahmet Yesevi’nin mührü, tuğu ve türbesinden görseller yer alıyor.

Türbe Maketi Açılışı da Yapılacak

UNESCO’nun ilan ettiği “2016 Hoca Ahmet Yesevi Yılı” nedeniyle, Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi’nde, Ahmet Yesevi Türbesi’nin maketi de hazırlandı. Aynı etkinlik çerçevesinde maketin açılışı da gerçekleştirilecek. Topkapı Türk Dünyası Kültür Mahallesi kompleksi içerisinde “Orhun Yazıtları”, Azerbaycan “Kız Kalesi” ve Kırgızistan’a ait “Burana Kulesi” maketleri de yer alıyor.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: MİT'ten yeni operasyon: Fehmi Oral Meşe yakalandı!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Mesajı aldık, değişimi yapacağız - Gazete manşetleri