Ökten: Şehirler, etik ve estetik olmalı

Esenler'de şehir ve toplum ilişkisini anlatan Prof. Dr. Sadettin Ökten, "Şehirler, etik ve estetik olmalıdır" dedi.

Ökten: Şehirler, etik ve estetik olmalı
Ökten: Şehirler, etik ve estetik olmalı
GİRİŞ 19.11.2016 01:03 GÜNCELLEME 19.11.2016 01:03

Esenler Belediyesi Kültür İşleri koordinesinde düzenlenen "Prof. Dr. Sadettin Ökten ile Şehir ve Düşünce" programının ilki Yıldız Teknik Üniversitesi'ndeki Otağ-ı Hümayun'da gerçekleşti. Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Dr. Hasan Taşçı moderatörlüğünde gerçekleşen programda medeniyet, şehir ve insan ilişkisi konuşuldu. 

DOĞU MEDENİYETİ SALT RASYONEL DEĞİL

Doğu medeniyetinin Batı medeniyetinden temel farklarını anlatan Prof. Dr. Sadettin Ökten, "Bizim düşüncemiz sadece rasyonel bir düşünce değil. Bizim düşüncemize irrasyonel unsurlar da giriyor. Yani aklın maverasında ve akla konu olmayan unsurlar da girer. Modern Batı düşüncesinden temel farkımız bunlardır. Bizim düşüncemiz İslam Medeniyeti'nin Osmanlı yorumudur" diye konuştu.

ŞEHİR TOPLUMU YANSITMALI

Şehirlerin erdemli bir hayat yaşamamız için var olduğunu söyleyen Ökten, "Toplumun kendi kimliğini rahatça yaşayabildiği şehir etik şehirdir. Şehrin fiziksel yapısı öyle olmalı ki, içinde yaşayan toplumun medeniyet değerlerini hatırlatmalı, sevdirmeli, benimsetmeli. Şehirler, etik ve estetik olmalıdır. New York, Amerikan medeniyetine göre etik ve estetiktir, bana göre öyle değil bana göre ikrah bir şehirdir" dedi.

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu