Ahmet Yesevi'nin dizeleri bugüne uzanıyor

Türk tasavvufunun önemli isimlerinden Hoca Ahmet Yesevi'nin dizeleri, " Zikir Tertibi" programı ile bugüne uzanacak

Ahmet Yesevi'nin dizeleri bugüne uzanıyor
Ahmet Yesevi'nin dizeleri bugüne uzanıyor
GİRİŞ 06.12.2016 14:02 GÜNCELLEME 06.12.2016 14:02

Anadolu irfanı açısından bir mihenk taşı olan Divan-ı Hikmet’in yazarı Hoca Ahmet Yesevi, sanat yönetmenliğini Coşkun Karademir'in yaptığı özel etkinlikle bugüne taşınacak...

Coşkun Karademir ve M. Selçuk Erarslan'ın sanat yönetmenliğini üstlendiği program yarın akşam saat 20.00'de Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda başlayacak. Konserde Hoca Yesevî'nin İslâmiyet ve tasavvuf esasları çerçevesinde, cömertlik, emanet, sadakat gibi değerleri işlediği hikmet ve öğretilerinin yer aldığı eserleri seslendirilecek. Programdaki ilahilerin tamamı Rıza Tekin Uğurel tarafından Divan-ı Hikmet'ten alınan güftelerin bestelenmesinden oluşuyor. Karademir ve Erarslan bu eserleri zikir formuna uyarlayıp izleyiciye sunacak.

ŞUURU NESİLLER BOYU SÜRÜYOR

Coşkun Karademir hiç gelmediği halde öğretileri Anadolu'da hızla yayılan Yesevi'nin milli tarihimiz ve Anadolu irfanı açısından bir mihenk taşı olduğunu söylüyor. 12. yüzyıldan başlayarak bugünün insanına seslenmeye devam eden Yesevi'nin kelamlarının tanıdık olduğunu söyleyen Karademir, “Yesevi' nin düşünce yapısı ve şuuru nesiller boyu devam etmiş. Yunus'ta görünmüş, Hacı Bektaş-ı Veli'de görünmüş... Bize söyledikleri, hep aynı" diyor.
Albümü de çıkacak

Konserde “Münâcat eyledi miskin Hâc Ahmed”, “Bismillah dip beyân eyley hikmet aytıp”, “Işk bâbını Mevlâm açkaç”, Zâhid bolma âbid bolma âşık bolğıl,” “Ömrüm âhır bolğanda ne kılğay min Hüdâ'ya” gibi ilahiler seslendirilecek. Konserde seslendirilen ilahiler CD kaydıyla da dinleyicilerle buluşacak.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
DEM Parti'den Türk bayrağı ve İstiklal Marşı skandalı! 2 Belediyeye soruşturma başlatıldı
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar