Abdülhamit'in fotoğraf arşivi gün yüzüne çıkıyor

Sultan Abdülhamid Han döneminde oluşturulan Yıldız Sarayı Fotoğraf Koleksiyonu'nun hikâyesi uzun metraj belgesel filme taşındı.

Abdülhamit'in fotoğraf arşivi gün yüzüne çıkıyor
Abdülhamit'in fotoğraf arşivi gün yüzüne çıkıyor
GİRİŞ 16.03.2018 15:12 GÜNCELLEME 16.03.2018 15:12

Kültür Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü ve Bağcılar Belediyesi’nin katkılarıyla hazırlanan “Saraydan Bakmak” isimli belgesel filmin tanıtımı yapılacak. Gala gösterimine TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Yıldız Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Şahin, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, tarihçiler, yerli ve yabancı akademisyenler katılacak. 

''Film, izleyicileri 150 yıl öncesine tarihi yolculuğa çıkarıyor''

Yönetmenliğini Ümran Safter, yapımcılığını Ahsen Diner’in üstlendiği belgesel filmde, şehzadeliğinden itibaren fotoğrafa büyük ilgi gösteren Ulu Hakan Abdülhamid tarafından oluşturulan ve 911 albüm içinde 36 bin 585 fotoğrafın bulunduğu koleksiyonun hikâyesi anlatılıyor. Danışmanlığını Cumhurbaşkanlığı himayesinde ve Yıldız Teknik Üniversitesi bünyesinde kurulan II. Abdülhamid Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin yaptığı film, izleyicileri 150 yıl öncesine tarihi bir yolculuğa çıkarıyor. Filmin çekimleri Türkiye’nin yanı sıra Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere ve Fransa’da gerçekleştirildi. 

Tarih:  17 Mart 2018 (Cumartesi)
Saat:   14.30
Adres: Yıldız Şale Köşkü, Yıldız Parkı içi/ Beşiktaş 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Korhan Berzeg hakkında sıcak gelişme: Köy muhtarı konuştu