Umut Akyürek: Hüzzam'ı seviyorum

Radyo 7’nin sevilen programcılarından Erkan Koç’un hazırlayıp sunduğu Erkan’la Çok Canlı’nın bu haftaki konuğu Umut Akyürek oldu. Yeni albümü “Başka Söz Söylemem” ile dinleyicilerine güzel saatler yaşattı.

Umut Akyürek: Hüzzam'ı seviyorum
Umut Akyürek: Hüzzam'ı seviyorum
GİRİŞ 16.08.2007 15:04 GÜNCELLEME 25.08.2020 16:12
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Erkan Koç: Umut hn. hoş geldiniz,  ilk albümünüzü 2003 yılında çıkarmıştınız, aradan uzun bir süreç geçti, bu süreci nasıl değerlendiriyorsunuz?

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek:_Bu kadar uzun ara vermek çok planlı bir şey değildi. Bu süre içinde bir evladım oldu. Sonuç itibarı ile 4 yıl sonra içime sinen bir albüm yaptım.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç:_Prodüktörler Türk sanat müziği albümüne pek sıcak bakmazlar. Ancak ilk albümünüz çok güzel ses getirdi. Medyada çok güzel bir yer buldu. Hep işinizle gündeme gelmeye çalıştınız. Böyle olmayabilirdi şeklinde hiç düşündünüz mü?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek:_Benim buna inancım tamdı. İlgi görmeyeceğini düşünseydim buna cesaret edemezdim. Albümlerimin herkes tarafından ilgi göreceğine inanıyordum. Nitekim beklediğimin çok çok üzerinde ilgi ve destek gördü. “Başka söz söylemem” albümü 1 aylık oldu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç:_ Albümde 14 eser var. Bu albüm hüzzam makamıyla başlamış. Bir önceki albüm ne ile başlamıştı?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek:_Hüzzam makamını çok seviyorum. Önceki albüm rast makamıyla başlamıştı.

 

 

 

 

Her makamın tadı başka. Son albümde birçok makamı görebilirsiniz, zengin bir makam dizisi oldu diyebiliriz.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç:_ İlk Türk müzik deneyimine amatörce de olsa ne zaman başladınız?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek:_ İlk müzik deneyimime 15 yaşında bir cemiyette, İzmit’te, Erol Sayan yönetiminde başladım. Sonra İstanbul Üniversitesi Konservatuar bölümünü kazandım. İstanbul’a geldim, sonrasında da TRT ve albüm geldi. Bende sözden çok melodiler daha sağlam. Repertuar açısından, müzik kalitemin gelişmesi açısından TRT benim için çok önemli oldu. Bu albümde Erol Sayan, Mustafa Ersöz gibi birçok önemli kişilerin eserlerini seslendirdim. Türk sanat müziğine başlamamda annemin çok desteğini gördüm. Babam tarafından engellerle karşılaştım. Ama oda zamanla fikrini değiştirdi. Türk sanat müziğinde yetenekli olan çok güzel sanatçılarımız var TRT’de. Yalnız bu arkadaşlarımız göz ardı ediliyor. Günümüz medyası Türk sanat müziğinin gelişmesine pek katkıda bulunmuyorlar. Her şeyi magazinsel yönüyle ortaya koyuyorlar. Çalıştığım firma Seyhan müzik gerçekten çok iyi. Medyada magazinsel olaylarla gündeme gelmiyor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç: Albümde eserleri seslendirirken çok çaba harcadınız mı?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek:_ Albümlerimin en önemli özelliği; eserleri canlı seslendirdim. Yani eserleri bir defada okuduk, bir konser kaydı tadında oldu son albüm. Sazlarla aynı anda stüdyoya girip yaptık albümü.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç: Sahnede yaşadığın enteresan bir şeyler oldu mu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek: Konserde topuğum kırılmıştı bir kere Allah’tan yedek ayakkabılarım vardı da onlarla idare ettim.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç: Sevgili Umut konservatuarda hiç takıldığın oldu mu?

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek: Konservatuarı bir sene dondurmuştum ailevi nedenlerden dolayı, okulla beraber TRT sınavını da kazandım ikisini birlikte yürüttüm.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan Koç: İlk klibi çektiniz bir daha aşık olmayacağıma, çok hoş bir klip olmuş.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Umut Akyürek: “Bir daha aşık olmayacağım” nostaljik ve bir Türk filmi şarkısı,  çok beğenildi bu şarkı.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Erkan’la Çok Canlı her Çarşamba saat 15.00’da Radyo 7’de…

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

www.radyo7.com.tr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

İstanbul 104.6, İzmir 101.3, Ankara 89.8

 

 

 

YORUMLAR 5
  • Sorgun Altan 16 yıl önce Şikayet Et
    Kusura bakarım Erdal bey. Erdal bey, yanıt vermeyeyim dedim okuduğumda ama bugün yazmadan edemeyeceğim, sizin beyninizi tırmalayan ses bana da masaj gibi geliyor.Hele ikilinin sohbeti bile şiir tadındaydı, ne kadar pürüzsüz, düzgün bir konuşması var Umut Akyürekin.Asıl Radyo7 kusura bakmasın ama çok az yer veriyorlar, ben Umut Akyürekten daha çok şarkı çalınsın istiyorum.
    Cevapla
  • yılmaz kabadayi 16 yıl önce Şikayet Et
    :)). yaw arkadaşım eleştiri yapılırda bana göre en güzel seslendirdiği parçadada eleştiri yi yanlış buldum. her kulak aynı değildir.
    Cevapla
  • Ismail Yildiz 16 yıl önce Şikayet Et
    demokrasi dersi almalidirlar. önemli olan bireylerin sindirmesi degil secmenin cogunlugunun sindirmesi ve bu secmenlerin kararina saygili olamak..
    Cevapla
  • m.berrin azat 16 yıl önce Şikayet Et
    Umut Akyürek\'in TRT düşmanlığından bıktıkk. Programı biraz dinleyim dedim, TRT eleştirisinden başka hiç bir şey yoktu... Zaten Umut Akyürek\'in tek argümanı TRT düşmanlığı, sunucu da ona katılmış yerden yere vuruyorlardı... Nerde TRT deki \"hanımefendi\" Umut Hanım, nerde şimdi ki nerdeyse mahalle kadımı umut Akyürek... Umut Akyürek\'i sevdiren TRT imiş meğersem, şimdi ne kadar boş olduğunu anladık, tek başına ses işe yaramaz, karakter de önemli.. Radyo 7 sunucusu da ona çanak tutarak tamamen TRT yi karalamaya çalışan gereksiz bir program oldu...
    Cevapla
  • Erdal Tekin 16 yıl önce Şikayet Et
    ya etmeyin ya... Hem sevilir hem de elestirilir ama, ben elestirmeden yapamayacagim. Valla ne yalan soyliyeyim. Radyo 7 yi cok begenerek dinliyorum ama bu Umut Akyürek in sarkisi cikinca inanin ki kapatmak zorunda kaliyorum. Bu bayanin sesi inanin ki beynimi tirmaliyor. Sarki sözleri cok güzel. Gülü susuz beni asksiz birakma, Lakin ses yok!! fena bir sekilde beynimi tirmaliyor. Bu bayani sevenler kusuruma bakmasin, ama hep övme olmaz, arada bir de elestirilere kulak vermek gerekmiyor mu?
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Süper Lig'de 34. haftanın VAR kayıtları yayınlandı
Pusu kurup öğretmenini bıçakladı! Dehşet anları kamerada...