Hitler'in 'Kavgam'ı Türkiye'de yasak

Adolf Hitler'in 1925'te yazdığı 'Kavgam' adlı kitabın Türkiye'de yayımlanıp satılması Alman mahkemelerinin girişimiyle yasaklandı.

Hitler'in 'Kavgam'ı Türkiye'de yasak
Hitler'in 'Kavgam'ı Türkiye'de yasak
GİRİŞ 23.08.2007 12:55 GÜNCELLEME 23.08.2007 12:55
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Kitabın yayın hakları Bavyera hükümetine ait. Alman yetkililer kitabın yayımlanması için hiçbir yere izin vermiyor.

Ancak Türkiye'de pek çok yayınevi telif haklarını ödemeden bu kitabı basıyor.

'Kavgam' 2005 yılında Türkiye'de en çok satan kitaplar listesine girmişti.

Bavyera hükümetinin kitabı basan yayınevleri hakkında Türk mahkemelerinde açtığı dava sonunda, varılan karar uyarınca kitabın yayımlanması ve satılması yasaklandı.

Hitler, İkinci Dünya Savaşı'nda on milyonlarca kişinin ölümüne yol açan Nazi rejiminin ideolojik altyapısını hapishanede olduğu yıllarda kaleme aldığı bu kitapta açıklıyordu.

Almanların üstün ırk olduğunun vurgulandığı ve Yahudi karşıtı görüşlerin yer aldığı kitabın yayımlanması ve satışı Almanya'da İkinci Dünya Savaşı'ndan beri yasak.

YORUMLAR 33
  • cumhur sanivar 16 yıl önce Şikayet Et
    OHA. Almanyada yasiyorum,burada hitlerin partisinin devami serbest, yabancilari yakmak, dövmek ;sövmek,yürüyüs protesto yapmak serbest almanyada hersey serbest,Türk e karsi hersey yasak. Türkiye de kavgam yasak.Emredersiniz denilerekmi kitap yasaklandi?Buna baska birsey denmez kusura bakmayin ama OOOOHA.!!!!?
    Cevapla
  • Sedat Demir 16 yıl önce Şikayet Et
    . Yeni nesil iyi okusun Kavgami, yahudi tahlilini en iyi yapan adolf hitlerdir. saygilarimla
    Cevapla
  • ahmet samet azar 16 yıl önce Şikayet Et
    İlber ORTAYLI ne diyor?. \" Ben bunu üniversite yıllarında okumaya çalıştım.Basit,slogancı,yavan tahlillere dayanan ve tekrardan sıkan bir kitaptır.Bununla beraber kitap okuma alışkanlığı olmayan,zorluk çeken kitleleri sürükleyebilir\" Kırk Ambar Sohbetleri,\"Karşı Propaganda Teknikleri\",s.39... tamam anladık kitap yasaklanması iyi bir şey değil ama bu sebepten dolayı böyle sıkıcı bir kitaba akıcı diyen yorumlara şaşıyorum...
    Cevapla
  • Gürkan Demirkan 16 yıl önce Şikayet Et
    lutfen okuyun. kesınlesmıs bılgılere gore hıtlerın nazı kamplarında oldurdugu ınsanlar ısraıl yahudelrı deıl hepsı tamamen turk musevılerı bunun ıspatı da var. zmanında ıspanyaya yerlesen endulus emevılılerını oldurdu o adam. ama tarıh tekerur eder yakında turkıye cumhurıyetı de yukselme devrıne gececek ve ve avrupa nın pkk ya yaptıgı destegın hesabı SORULACAK
    Cevapla
  • iissdsadas 5 yıl önce Şikayet Et
    Baya yükselme devrindeyiz
    Cevapla
  • Yunus Efendi 16 yıl önce Şikayet Et
    Nereden Nereye. Bir zamanlar biz bu milletlere yasaklari koyardik, simdi ise bizler emir aliyoruz. bu kitabin yasaklanip yasaklanmamasi önemli degil, ama almanyadan bizlere emir gelmesini bir türlü kaldiramiyorum. katliami yapanlar kendileri, ama sakin gündeme getirmeyin. hayali ermeni soykirimi ise parlamentolarda görüsülür ve inkar edenler mahkemelik olur.... cok garip ve icler acisi gercekler EY OSMANLIM, SENI ÖZLEDIM
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
CHP'nin Saadet'e gönderdiği vekil dönüyor! Saadet Partisi grubu düşebilir
Mehmet Büyükekşi olaylı sezonda yaşananlar için kulüpleri suçladı!