Dikkat çeken Hz. Muhammed detayı!

Hat Sanatçısı Bilal Akkaya, açılışı bugün yapılacak ve Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi İstanbul Yeni Havalimanı’nın sembolü olan kontrol kulesi için nadide bir eser icra etti. Eser bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecek.

Dikkat çeken Hz. Muhammed detayı!
Dikkat çeken Hz. Muhammed detayı!
GİRİŞ 29.10.2018 15:01 GÜNCELLEME 30.10.2018 12:04
Bu Habere 20 Yorum Yapılmış

350’yi aşkın, tamamıyla özgün hat eserlerinden oluşan bir koleksiyona sahip Hat Sanatçısı Bilal Akkaya, Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi İstanbul Yeni Havalimanı için nadide bir eser icra etti. Yaptığı çalışmalar üzerine İstanbul Grand Airport'tan(İGA) kendisine İstanbul Yeni Havalimanı’nın sembolü konumuna gelen Kontrol Kulesi için bir eser yorumlama talebi geldiğini aktaran Akkaya, “Bu eserim İGA tarafından satın alınarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hediye edilmişti. Daha sonra İGA tarafından yeni bir talep geldi. Bu seferde uçağın alana inişini simgeleyen bir eser yorumladım” dedi.

 

 

Daha önce Erdoğan'a hediye edilen ve havalimanının kulesinin olduğu eserde 'Allahu Ekber' yorumu bulunuyor..

DİKKAT ÇEKEN HZ. MUHAMMED DETAYI...

Bilal Akkaya son eserinin hikayesini ise şöyle anlattı:

Peygamber Efendimiz Aleyhissalatu Vesselam dağlara doğru yürürken tekbir getirir, aşağı doğru yürürken ise tesbih(Sübhanallah) edermiş. İstanbul Yeni Havalimanı da uçakların yukarı doğru kalktığı bir yer olduğu için Kule’nin üzerine ‘Allahu Ekber’ yorumunda bulunmuştum. Son eserimde ise bir uçağın havalimanına inişini yorumladım. Bu eser de ise ‘Maşallah’ yazıyor. Bu eser de bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edilecek.

Uçağın İstanbul Yeni Havalimanı'na inişinin yorumlandığı eserde 'Maşallah' yazıyor

Geleneksel hat çizgisini modern bir bakış açısı ile yorumlayan sanatçı Kuveyt Türk, Vakıf Katılım ve Türkiye Maarif Vakfı için de çeşitli çalışmalar yapmıştı.

350'DEN FAZLA ESERE SAHİP

1964 yılında Zonguldak’ta doğdu. İlk ve orta öğrenimini Adapazarı ve İstanbul’da tamamladı. Üniversite eğitimini İşletme alanında yapan Bilal Akkaya, 1988’de kurduğu reklam ajansı ile 30 yılı aşkın bir süredir reklam sektöründe faaliyetlerini sürdürmektedir. 1980-86 yılları arasında klasik hat eğitimi gören sanatçı, sülüs, nesih ve rika hatlarını meşk ettikten sonra, hattat Saim Özel’den icazet aldı. Bu tarihten sonra reklam kariyerine yönelen Akkaya, iş hayatının ilk günlerinden bugüne değin, güncel reklam çalışmalarının yanında, geleneksel hat çizgisini modern bir bakış açısı ile yorumlayarak, orijinal ve çağdaş tasarımlar oluşturmaktadır. Sanatçı, 350’yi aşkın, tamamıyla özgün hat eserlerinden oluşan bir koleksiyona sahiptir.

KAYNAK: HABER7
YORUMLAR 20
  • kendine gel 5 yıl önce Şikayet Et
    Valla türkiyeye can feda böyle bir ülke dünyada yok cocuklarınızı kaliteli yetistirin
    Cevapla
  • Hasan yıldırım 5 yıl önce Şikayet Et
    Evet bir açıdan düşmana korku veren göğe doğru bakan yılan, bir açıdan yeryüzünde sevgi eken hoşgörü abidesi yunus emre sarığı, milletimizin bütünlüğünü birliğini tevhidi sembolize eden bir istanbul lalesi.
    Cevapla
  • htn 5 yıl önce Şikayet Et
    Başinda sarik olan bir insan suretine benzettim. Hayirli olsun Allah kazadan beladan korusun.
    Cevapla
  • Hakan Taşer 5 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel olmuş. Maşallah.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    yeni havaalanında 571 tane kubbe olduğunu duydum, her kubbe gün boyu hilal şeklinde ışık veriyormuş. 571(peygamberimizin doğum yılı, miladi)
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Büyükşehirlerdeki son durum belli oldu! O il de değişim kervanına katılabilir…
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar