Attila İlhan Şiir Ödülü, Alemdar'a verildi

TÜYAP 26. İstanbul Kitap Fuarı kapsamında Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları tarafından düzenlenen Attila İlhan Şiir Ödülü, törenle Hüseyin Alemdar'a verildi.

Attila İlhan Şiir Ödülü, Alemdar'a verildi
Attila İlhan Şiir Ödülü, Alemdar'a verildi
GİRİŞ 29.10.2007 20:23 GÜNCELLEME 29.10.2007 20:23
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Beylikdüzü TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen törende konuşan Seçici Kurul Başkanı gazeteci-yazar Doğan Hızlan, Attila İlhan'ın gerek şiirleri, gerek romanlarıyla Türk toplumunun ilgi çekici dönemlerini, siyasal serüvenini aktardığını dile getirdi.

Hızlan, 'Birçok türde iyi eser vermiş yazar çok azdır. İlhan bu konuda çok iyi bir örnektir. Ben Attila İlhan gibi bir yazarı her kuşağın okumasını salık veriyorum' dedi.

Attila İlhan adına böyle bir ödülün düzenlenmesinin birçok şairin ilgisini çektiğini, dolayısıyla katılımın çok olduğunu vurgulayan Hızlan, şunları kaydetti:

'Katılanlar arasında çok iyi yapıtlar var. Eserler arasında bir seçim yapmanın bazen zorluğu vardır. Biz de seçme zorluğu yaşadık. Bu nedenle jüri, ödülü, oy çokluğuyla Hüseyin Alemdar'a verdi. İlhan'ın ustalığını gösterdiği diğer alanlara da bu ödül yansıyacak.'

Konuşmaların ardından Hüseyin Alemdar'a ödülünü vermek üzere sahneye çağrılan Attila İlhan'ın kız kardeşi Çolpan İlhan, ağabeyinin, Cumhuriyet'in 60 yılı boyunca eser verdiğini belirterek, Alemdar'a 'Umarım siz de böyle olursunuz' dedi.

Çolpan İlhan'ın elinden ödülünü alan Hüseyin Alemdar da Attila İlhan ödülünü çok iyi taşıyacağına inandığını ifade ederek, 'Çünkü İlhan çok sevdiğim, ilk gençlik yıllarımın şairidir. Bu kadar saygın bir ödül için teşekkür ediyorum' diye konuştu.

YORUMLAR 1
  • MURATHAN ÇARBOĞA 16 yıl önce Şikayet Et
    Kutlama. Hüseyin hocamı kutluyorum. Ödülü fazlasıyla hak eden bir isim. Onun şiirlerini okumak büyük bir zevk.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi
MÜSİAD Başkanı Asmalı'dan İsrail iddialarına sert tepki: 'Manipülasyon yapılıyor'