Sinema yazarlığı atölyesi başlıyor

Aşağı Yukarı Sanat tarafından sinema yazarlığı alanında yeni yeteneklere katkı sağlamak amacıyla açılan Sinema Yazarlığı Atölyesi için başvurular başladı. Sinema yazarı Suat Köçer’in eğitmen olarak katılacağı atölye 2 ay sürecek. Atölyeye başvurular 13 Ekim’de sona eriyor.

Sinema yazarlığı atölyesi başlıyor
Sinema yazarlığı atölyesi başlıyor
GİRİŞ 11.10.2019 14:54 GÜNCELLEME 11.10.2019 16:54

Kültürel alanlarda eğitimler içeren çalışmalarına hız veren Aşağı Yukarı Sanat, atölyelerine bir yenisini daha ekliyor. Sinema yazarlığı ve film eleştirmenliği alanında yeni yeteneklere katkı sağlamak amacıyla açılacak Sinema Yazarlığı Atölyesi, sinema yazarı Suat Köçer’in katılımıyla 15 Ekim’de eğitimlere başlayacak.

 

 

Hem Teorik Hem Pratik Eğitim

Sinema Yazarlığı Atölyesi, film eleştirmenliği ve film okumalarının yanı sıra, sinemanın yazınsal serüveni ve bu bağlamda sinema tarihi ile sinema düşüncesinin arka planına dair özet eğitimler içeriyor. Atölyede ayrıca bazı yönetmen ve oyuncular da konuk olarak ağırlanacak. Öte yandan teorik derslerin yanı sıra, sinema yazarlığı ve film eleştirmenliği özelinde pratik alıştırma ve çalışmalara yer verilecek.

 

 

Haftada İki Gün

Kısa dönem pratik bir eğitimin esas alındığı atölye bu alana ilgi duyan her yaştan sinemaseverin başvurularını bekliyor. 15 Ekim’de eğitime başlayacak olan atölye için sınırlı sayıda kontenjan tanınıyor. Toplam 2 ay devam edecek olan atölyede her hafta Salı ve Cuma günleri 18.00-20.00 saatleri arasında eğitim verilecek. Her yaştan katılımcılara açık olan atölye için son başvuru tarihi 13 Ekim.

Başvuru için: E-mail: asagiyukarisanat@gmail.com twitter.com/asagiyukarisant

instagram/asagiyukarisanat

Suat Köçer kimdir?

Suat Köçer, 1980’de Erzurum’da doğdu. Ortaokul yıllarında hikâyeler yazarak başladığı yazma serüvenine, 2002’den itibaren İstanbul’da devam etti. Çeşitli ulusal dergilerde sürdürdüğü kültür sanat konulu yazılarının ardından, tamamen sinemaya yöneldi. Türk Sineması eksenli eleştiri, araştırma-inceleme ve röportajları ulusal gazete ve dergilerde yayımlandı. Ağustos 2010'da, bir grup arkadaşıyla Film Arası Sinema Dergisi'ni kurdu. Film Arası'nda yazı ve röportajları yayımlandı, TRT Türk'te haftalık olarak yayınlanan Film Arası isimli TV programını hazırlayıp sundu, ardından beş yıl süreyle Yeni Şafak Gazetesi'nde sinema yazarlığı yaptı. Çeşitli kurumlara sinema danışmanlığı yaptı. 2017'de devraldığı Malatya Uluslararası Film Festivali'nin direktörlüğünü 2 yıl yürüten Köçer, TVNET’te yayınlanan Sormasam Olmaz adlı sinema programını hazırlayıp sunuyor.

Yayımlanmış Kitapları

Bu Ne Biçim Cumartesi – Sepya Yayıncılık (Hikâye, 2008)

Belki Şehre Bir Film Gelir– Sepya Yayıncılık (Sinema Yazıları- 2010)

Dokuz Canlı Hikâye– Sepya Yayıncılık (Hikâye- 2012)

Katkıda Bulunduğu Bazı Kitaplar

Türk Sineması’nda İdeoloji – (Röportajlar) – Sepya Yayıncılık (2010)

Türk Sinemasında Yerli Arayışlar – (Zeki Ökten Maddesi) – Kültür Bakanlığı Yayınları (2010)

Mayın Tarlasında Cola’sına Maç – (Sinema) – Sepya Yayıncılık (2010)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Canlı yayında itiraf etti! 'Kılıçdaroğlu'na İmamoğlu önderliğinde kumpas kurduk'