Yapay zeka kullanarak Hz. İsa'nın portresini yaptı

Hollandalı görsel tasarımcı Bas Uterwijk, yapay zeka kullanarak Hz İsa'nın bir portresini oluşturdu. Görseli hazırlarken "tarihsel bir gerçeği" göz önünde bulundurduğunu söyleyen sanatçı, "Hz. İsa'nın Hristiyan ikonografisinde tasvir edildiği gibi olmadığını" dile getirdi.

Yapay zeka kullanarak Hz. İsa'nın portresini yaptı
Yapay zeka kullanarak Hz. İsa'nın portresini yaptı
GİRİŞ 25.08.2020 10:37 GÜNCELLEME 25.08.2020 10:37
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Tarihi belgelere ve mevcut kaynaklara bağlı kalarak bir portre çalışmasını bitirmek için birkaç gün ila bir yıla kadar zaman harcadığını söyleyen Bas Uterwijk, Hz. İsa'nın canlandırmasında "tarihsel bir gerçeği" göz önünde bulundurduğunu ifade etti. Bazı tarihçilerin, İsa peygamberin saçının uzun olabileceğine inanmadığını dile getiren Uterwijk, bu yüzden alışılmışın dışında kısa saçlı bir "İsa portresi" ürettiğini söyledi.

 

"Hristiyan ikonografisinde İsa uzun saçlı, açık tenli, uzun boylu ve zayıf olarak tasvir ediliyor" diyen Uterwijk, Hz. İsa'nın muhtemelen daha soluk bir teni, kısa ve koyu saçları olduğunu düşündüğünü söyledi. Araştırmacı, "Bazen olabildiğince gerçekçi olmaya ve tarihi bir figürü nasıl algıladığımızın bir temsilini vermeye çalışıyorum" dedi.

YORUMLAR 26
  • dinçer 3 yıl önce Şikayet Et
    Aaaa aynısı la Hz İsa'nın doğru söylüyorlar arkadaşlar
    Cevapla
  • Mehmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şizofren bir tanıdığım var, aynısı...
    Cevapla
  • Urfali 3 yıl önce Şikayet Et
    Tolga Cigerciye daha cok benziyor.
    Cevapla
  • duacı 3 yıl önce Şikayet Et
    aynısının tıpkısı
    Cevapla
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Blue beam projesi tam gaz.Hz.İsa resmi paylaş herkesin zihninde yer etsin sonra patlat bi blue beam,gökyüzünden indir resimde ki isayı.İtaat ettir kerkesi kendine.Güzel tezgahta,yermi anadolu evladı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Bir partiden daha Cumhur İttifakı kararı! 4 il için resmen duyurdular
Murat Kurum: "Ölçümlerimize göre 1.7 puan farkla kazanacağız"