İspanyol sanatçı 2.400 kitapla Van Gogh'un portresini oluşturdu

Bir İspanyol sanatçı, pandemi nedeniyle yaşanan kapanma sırasında 2 bin 400 kitapla izlenimci ressam Vincent Van Gogh'un bir portresini oluşturdu.

İspanyol sanatçı 2.400 kitapla Van Gogh'un portresini oluşturdu
İspanyol sanatçı 2.400 kitapla Van Gogh'un portresini oluşturdu
GİRİŞ 02.04.2021 09:15 GÜNCELLEME 02.04.2021 09:15

İspanya'nın kuzeydoğusundaki Katalonya bölgesinin Maresme kıyı bölgesinde dünyaya gelen 56 yaşındaki Jordi Prat Pons, İspanya İç Savaşı Sonrası ve Çağdaş Dönem sanatçısı. Jordi Prat Pons hayal gücünü kullanıp 4 metre genişliğinde ve 3 metre uzunluğundaki Van Gogh portresini 10 ayda tamamladı. Jordi Prat Pons pandemide kapanma sırasında sosyal medyada istenmeyen kitapların kendisine gönderilmesi için bir kampanya başlattı. Kısa sürede 8 bin 500 kitap topladı. Jordi Prat Pons 33 yıldır sanatla yaşıyor. Kağıt kolajlarında uzman olan Jordi Prat Pons'un kariyeri için Van Gogh'un portresini yapma deneyimi "bir dönüm noktası" oldu.

Sanatçı Jordi Prat Pons: "Eskiden kağıttan kolajlar yapar ve kağıtla resim yaptığımı her zaman söylerdim. Ama bu kitaplarla yaptığım ilk eser oldu. Şimdi kağıtla değil kitaplarla resim yapıyorum. "Eseri tamamlayınca ve iyi bir şey ortaya çıkınca, başka eserler yaratmayı düşünmeye başladım. Aslında şimdiden başka bir tanesini, iki metrekare daha küçük olan Michelangelo'nun Davud'unu tamamladım. Aklımda başka işler de var."

Portre fikrinin ateşlenmesi, bir ressam için en zorlu kısımdır. Jordi Prat Pons, bir sanat eseri yaratmak için farklı boyutlarda kitaplar kullanmanın başka bir zorluk olduğunu söyledi. Çalışmalarını sergilemek için bir mekan arayan Jordi Prat Pons, yeni projeler yaratmak istiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Türk savunma sanayiinin ihracat başarısı Çin'in gündeminde
Bakan Bolat: Kamu kurumları İsrail firmaları ile ticaret yapmıyor