Kartal Tibet son yolculuğuna uğurlandı

Türk Sineması'nın usta ismi oyuncu, senarist ve yönetmen Kartal Tibet dün vefat etti. Ölüm haberini üvey oğlu Civan Canova'nın duyurduğu 83 yaşındaki usta oyuncu, bugün son yolculuğuna uğurlandı.

GİRİŞ 03.07.2021 13:58 GÜNCELLEME 03.07.2021 16:22
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

83 yaşında vefat eden sanatçı Kartal Tibet için İstanbul Zincirlikuyu Camii'nde cenaze töreni düzenlendi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy ile İstanbul Valisi Ali Yerlikaya'nın da katıldığı cenaze töreninde merhum sanatçının sevenleri de bulundu.

Yeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet vefat ettiYeşilçam'ın usta ismi Kartal Tibet vefat etti


Kartal Tibet'i son yolculuğunda sayısız filmde başrolü paylaştığı Hülya Koçyiğit ile Orhan Gencebay gibi ünlü isimler yalnız bırakmadı.

Bakan Ersoy yaptığı açıklamada, "Bundan sonra bize düşen, sanatçımızın ismini kalıcı hale gelmesi için bakanlık olarak, ailesiyle birlikte elimizden geleni yapmak. Örnek sanatçılarımızı maalesef yıllar geçtikçe birer birer kaybediyoruz. Önemli olan onların yerini, onların anısını yaşatarak yeni sanatçıları sektörümüze, sanat dünyamıza kazandırmak. Allah rahmet eylesin diyorum. Ailesine sabırlar diliyorum." ifadelerini kullandı.

Bakan Ersoy, Tibet'in ailesiyle görüşüp sanatçının anısını yaşatmak için planladıkları bir şey varsa bakanlık olarak ellerinden gelen desteği göstereceklerini belirtti.

Kartal Tibet için, pandemi şartları ve kendi arzusu üzerine özel bir tören yapılmadı.

YORUMLAR 5
  • erdem değer 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet etsin. bir neslin Türklük bilincinin pekişmesinde büyük katkıları oldu. çok üzgünüz..
    Cevapla
  • erdemir 2 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • Mustafa korkmaz 2 yıl önce Şikayet Et
    Büyük Oyuncu Yönetmen Sevgili Kartal tibet Hocaya Allah Rahmet eylesin Kendisi ile Daha önce Emret Komutanım adlı dizi çekiminde yer almıştım , oyuncu ile birebir ilgilenen neler yapması gerektiğini anlatan öğreten İşini seven Büyük bir Yönetmendi
    Cevapla
  • HANİFİ ÇİFÇİ 2 yıl önce Şikayet Et
    Allahım Rahmet Eylesin
    Cevapla
  • Memoral 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü
DEM Parti'den skandal Türk bayrağı kararı!