Bob Ross'un mutlu ağaçlarının arkasındaki kirli savaş belgeseliyle ortaya çıktı!

'Şuraya mutlu küçük ağaçlar çizelim' sözleriyle hafızalara kazınan ve dünyaya resim sevgisi aşılayan dünyanın en ünlü resim eğitmeni Bob Ross’un hayatının yer aldığı belgeselde mirası için dönen kirli savaş gün yüzüne çıktı.

Bob Ross'un mutlu ağaçlarının arkasındaki kirli savaş belgeseliyle ortaya çıktı!
Bob Ross'un mutlu ağaçlarının arkasındaki kirli savaş belgeseliyle ortaya çıktı!
GİRİŞ 31.08.2021 17:36 GÜNCELLEME 31.08.2021 17:36
Bu Habere 9 Yorum Yapılmış

Dünyanın en ünlü resim eğitmeni Bob Ross’un hayatı belgesel oldu. Belgesel, Ross’un huzurlu programlarının arkasındaki savaşı gün yüzüne çıkardı. Henüz 52 yaşında kanserden ölen Ross’un fikri mülkiyet haklarının çoğu halen iş ortaklarının elinde. Annette ve Walter Kowalski isimli bu ortaklar, Ross’taki cevheri görüp onu ekran yıldızı yapan kişiler. 1983’te ilk kez yayınlanan ‘Resim Sevinci’ (The Joy of Painting) isimli program serisini Kowalski çifti başlattı. Çift, hiç zaman kaybetmeden ‘Bob Ross Inc’ şirketini kurdu. Program rekorlar kırınca ressam adına boya setleri satmaya başladılar.



VASİYET PAZARLIĞI  

Ross ile çiftin arası bu nedenle açıldı. Çünkü Ross ‘dandik ürünlerle hayranlarının suistimal edildiğini’ düşünüyordu. Dahası çift, 1994’te Ross’a kanser teşhisi konulduğunu da herkesten gizledi. Ölüm döşeğindeki Ross’a gidip fikri mülkiyet haklarını aldılar. Ross’un oğlu Steve, babasının vasiyetinin son anda değiştirilmesine karşı hukuk mücadelesi başlattı. Ancak 2018’de sonuçlanan mahkeme Ross’un kendi rızasıyla haklarını devrettiğine hükmetti. Kendisi de ressam olan Steve Ross, (55) babasının adını sadece sanat amacıyla kullanma hakkıyla yetiniyor. Steve, “Bu yaşananları tüm dünya bilmeli” dedi.

YORUMLAR 9
  • Mizah 2 yıl önce Şikayet Et
    Bu adam gerçekten resim konusunda süper biriydi. Koca fırça ile ince detaylar yapabilecek kadar ustaydı.
    Cevapla
  • Yakup 2 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel resimler yapıyordu...Allah bir yetenek vermiş...ama bu yetenek nereden geliyor diye düşünmemiş...tuvaldekileri kendi yaratıyor sanmış...Allah gazap vermiş çözsün ve imana gelsin diye, kanser vermiş...belki anlar diye...o da olmamış...Yaratıcının yaratma gücüne aracı olmuş ama özünü kavramadan gitmiş....üzücü bir son....
    Cevapla
  • Misafir06 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne yani sabi çocuklar lösemili kalbi delik doğuyorlar onlardamı cezalı... Bu sakat düşünceyi bırakın ve herşeyi insanların iradesine bırakın. Sevgi ve iman gönül işi nasibi olan müşerref olur. Bu söylemlerle insanları rencide etmeyin lütfen.
    Cevapla
  • Kayan yildiz 2 yıl önce Şikayet Et
    Resim yapmayi Ros´dan ögrendim.Ross´un yaptigi tüm resimler hep birbirinden güzel ve yapmasida cok basit.Tabiki asla onun yaptigi gibi olmuyor ama yinede bu insandan ögrendim Sag Ol Ross..
    Cevapla
  • esteban41 2 yıl önce Şikayet Et
    vahşi kapitalizm. herşeyi sömürür.
    Cevapla
  • Kaya 2 yıl önce Şikayet Et
    Adam güzel ağaç, dağ ve göl resmi yapıyordu başka bir numarası yok.
    Cevapla
  • Az bilen 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen allame-i cihansın herhalde
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum acil eylem planını açıkladı: 6 ayda 5 yıllık icraat - Gazete manşetleri
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...