Fatih’in Kültürel Mirası Tuvale Aktarılıyor: Fatih’te Tarihten Tuvale Resim Yarışması

Fatih Belediyesi ilçenin kültürel mirasını tuvale aktarmak için resim yarışması başlattı. Tarihin izlerini sanatçıların gözünden seyretmeyi hedefleyen yarışma sonucunda dereceye girenlere toplam 65 Bin TL ödül verilecek.

Fatih’in Kültürel Mirası Tuvale Aktarılıyor: Fatih’te Tarihten Tuvale Resim Yarışması
Fatih’in Kültürel Mirası Tuvale Aktarılıyor: Fatih’te Tarihten Tuvale Resim Yarışması
GİRİŞ 10.12.2021 12:21 GÜNCELLEME 10.12.2021 12:22

Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri tarafından ‘Kültürel Miras’ odağında  düzenlenen “Tarihten Tuvale” resim yarışmasının başvuruları devam ediyor. Fatih’in somut ya da somut olmayan kültürel miras ögeleri arasından sanatçıların kendi konularını seçecekleri “Tarihten Tuvale” resim yarışmasına on sekiz yaşını doldurmuş tüm yetişkin bireyler katılabiliyor.

TURAN: KÜLTÜREL MİRASIMIZI SANATÇILARIMIZIN GÖZÜNDEN SEYRETMEYİ HEDEFLİYORUZ

Yarışma hakkında bilgi veren Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan, “Kadırga Sanat Merkezimiz birçok çeşitli sanat yarışmalarına ve sergilere ev sahipliği yapıyor. Tarihin birçok dönemine ışık tutan, zengin tarihi miras ve kültürel çeşitliliğe sahip ilçemizin kültürel mirasını tuvale aktarmayı, bunu bir de sanatçılarımızın gözünden seyretmeyi hedefliyoruz.” Dedi.

BAŞARILI ESERLER ÖDÜLLENDİRİLECEK

Son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 olan yarışma, yurt içi ve yurt dışında ikamet eden tüm yetişkin bireylerin katılımına açık. Değerlendirmeler sonunda, yarışmacılara 7000 TL değerinde 3 başarı ödülü, 2000TL değerinde 10 mansiyon ödülü, 1500 TL değerinde 10 Fatih Belediyesi özel ödülü ve 30 sergileme ödülü verilecek. Seçici kurulun değerlendirmesi sonucu kazanan eserler www.fatih.bel.tr ve kadirgasanat.com adreslerinden duyurulacak.

KADIRGA SANAT GALERİ'LERİNDE SERGİLENECEK

Yarışma sonunda başarı, mansiyon, Fatih Belediyesi özel ödülü ve sergileme ödülü kazanan eserler, Fatih Belediyesi Kadırga Sanat Galerileri’nde sergilenecek.

Yarışmanın katılım koşullarıysa şöyle:

  • Yarışmaya 18 yaş ve üzeri bireyler katılım sağlayabilir. Yurt içi ve yurt dışı katılım açıktır.

  • Yarışmaya katılacak eserler serbest teknik kullanılarak tuval üzerinde uygulanmalıdır.

  • Yarışmacı, aynı eser üzerinde bir veya birkaç teknik uygulayabilir.

  • Her yarışmacı bir eser ile katılım sağlayabilir. Birkaç eserin bir araya getirilmesiyle oluşan eserler tek bir eser olarak değerlendirilecektir.

  • Resim dalında teslim edilen eserlerin boyutları; Kısa kenar en az 50cm, uzun kenar en fazla 140cm aralığında olmalıdır.

  • Yarışmacıların tasarımlarını özgün çalışmalardan elde etmeleri gereklidir.

  • Eserlerde yarışmacıya ait bir imza ya da paraf kullanılmamalıdır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika haberi: Okullardaki yeni müfredat modeli açıklandı
Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nden madenlerini sömüren ABD'li dev Apple'a karşı hamle