Şile’de "Vakt-i Şerif Hayrola" Şeb-i Arus Töreni

Şile'de vuslatın 748. yılı Şeb-i Arus töreniyle anıldı Öğretileriyle dünyada büyük ilgi uyandıran Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 748. yıl dönümünde Şile Belediyesi tarafından düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği ile anıldı.

Şile’de "Vakt-i Şerif Hayrola" Şeb-i Arus Töreni
Şile’de "Vakt-i Şerif Hayrola" Şeb-i Arus Töreni
GİRİŞ 18.12.2021 11:25 GÜNCELLEME 18.12.2021 11:25

Öğretileriyle dünyada büyük ilgi uyandıran Mevlana Celaleddin-i Rumi, vuslatının 748. yıl dönümünde Şile Belediyesi tarafından Kültür Merkezinde düzenlenen Şeb-i Arus etkinliği ile anıldı. Genel Sanat Yönetmeni Genel Sanat Yönetmenliğini  Salih Bilgin’in yaptığı Postnişin Hüseyin Erek ve Semazen Başı Hasan Oruç’un katılımcılara sundukları maneviyat dolu gösteri  hafızalarda kalacak.

İZLEYENLERDEN TAM NOT ALDI

Tüm  dünyada sevgi ve hoş gürünün temsili olarak tanınan düşünce insanı Mevlana Celaleddin-i Rumi 748. Vuslat yılı kapsamında Şile Belediyesi tarafından, Şile Kültür Merkezinde "Şeb-i Arus" etkinliği düzenlendi Programa il yoğun oldu. Şile Kaymakamı Mehmet Nebi Kaya, Belediye Başkanı İlhan Ocaklı ve Başkan Yardımcılarının yanı sıra Ak Parti Şile İlçe Başkanı Erdoğan Akgül,MHP Şile İlçe Başkanı Mustafa Pıçak,Kamu Kurum Amirleri ve yoğun vatandaş katılımıyla gerçekleştirildi. Programın ilk bölümünde çeşitli ilahiler ve saz eserleri icra edildi. Gecede konuklara maneviyat dolu bir tören sunulurken Törende ilahi ve saz töreninin ardından görselliği ve estetiğiyle izleyenlerden tam not alan Mevlevi Ayin-i ve Sema töreni gerçekleştirildi.

ANLAMLI VE ÖNEMLİ BİR GÜN

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı program sonrası yaptığı açıklamada şunları söyledi "Bizim için anlamlı ve önemli bir gün. Katılım sağlayan bütün hemşehrilerimizin muhabbet ve bereketle ayrıldıklarını ümit ediyoruz. Mevlana Celaleddin-i Rumi Hazretlerinin vuslata kavuşuşunun 748. yıldönümü olması sebebiyle biz de bu programı gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız oldukça yoğun bir ilgi gösterdiler. İnşallah bu gecenin bereketinden feyiz almışlardır. Bundan sonra bu ve benzeri etkinlikleri yapmaya devam edeceğiz" dedi.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Galatasaray ve Fenerbahçe'nin gözü dev gelirde!
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini