Ankara Sokakları festival hazırlığında

Sokak Festivali' adıyla geçen yıl başlatılan ve büyük ilgi gören Festival, bu yıl 'sokak oyunları' temasıyla Başkent sokaklarını hareketlendirecek.

Ankara Sokakları festival hazırlığında
Ankara Sokakları festival hazırlığında
GİRİŞ 10.05.2008 09:03 GÜNCELLEME 10.05.2008 09:03

Uluslararası İstanbul Bienali, Avrupa Komisyonu Türkiye  elegasyonu’nun desteğiyle Anadolu’nun farklı kentlerinde devam eden “Kültür Hareketi” projesi kapsamında düzenlenen sanatçı, akademisyen ve sanat eleştirmenlerinin katılacağı söyleşiler ve video gösterimleri etkinliklerinin de bulunduğu “Kültür Hareketi”nin Mersin, Antakya ve Diyarbakır’dan sonraki durağı başkent Ankara olacak. ilki geçen sene Mayıs ayında gerçekleştirilen “Sokak Festivali”, bu yıl “sokak oyunları” teması ile 30 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında başkent sokaklarını renklendirecek.

-AÇILIŞ'TA BÜLENT ORTAÇGİL-

Festival açılışı, 30 Mayıs Cuma akşamı Sheraton Shops önünde “Bülent Ortaçgil” ile festivalin temasına atfen “Benimle Oynar mısın?” konseri ile gerçekleştirilecek. Açılış konseri ardından festival cumartesi günü “Karum Alışveriş Merkezi” önünde sürpriz konser ve etkinliklerle devam edecek. Festival kapsamında Ankara’da düzenlenecek “Kültür Hareketi” etkinliklerine katılım ücretsiz olacak. Konserler, oyunlar, dans gösterileri, film gösterimleri, paneller ve sanat etkinliklerinin hepsi “sokakta” olacak.

-SOKAKLARDA YOK YOK-

Festival boyunca, Karum’un önünde, Bilkent Go Topluluğu ve Bilkent Origami Topluluğu etkinlikleri, Hacettepe Alternatif Müzik Topluluğu dinletileri, yoga ve aikido seansları, AFSAD “Objektifte Sokak Var!” Sergisi, Çağdaş Dans Topluluğu dans gösterileri, jonglörler, Brezilya Büyükelçiliği Copeira gösterisi, Sheraton Shops’da satranç ve tavla turnuvaları, Yeşil Vadi Parkı’nda çocuklara yönelik aktiviteler ve Tunalı Hilmi Caddesi boyunca sokak müzisyenleri, polifonik koro, sokak ressamları ve karikatüristler başkent sokaklarını hareketlendirecek. Ayrıca 1 Haziran’da gerçekleştirilecek Kavaklıderem Derneği’nin Kuğulu Park’taki Çevre Günü aktiviteleri de bu sene festival kapsamında yer alacak.

-GECEGEZENLER DE İZLENECEK-

Kent duyarlılığını artırmak ve sokakları daha yaşanır ve eğlenceli hale getirmek amacıyla yola çıkan festivale, sivil toplum örgütlerinin ve kuruluşların da katılımı da sağlanacak. Sokak Festivali’nde bu yıl Ankara Caz Derneği, Kavaklıderem Derneği, Sheraton Hotel & Convention Center, SHOPS, Karum ve İKSV kurumsal destekçiler olarak yer alacaklar. Festivalde ayrıca, Övül Durmuşoğlu, Marcus Graf, Borga Kantürk, Pelin Uran ve Adnan Yıldız’dan oluşan genç bir küratör ekibi tarafından dünyanın dört bir yanından ve Türkiye’den gelen başvurular arasından seçilmiş 100’ün üzerinde video çalışmasının yer aldığı, daha önce 10. Uluslararası İstanbul Bienali süresince akşam saatlerinde açık havada izleyicilerle buluşmuş olan “Gecegezenler” adlı video gösterimleri bu sefer 30 ve 31 Mayıs akşamları Ankara’nın değişik noktalarında açık havada izleyiciyle buluşacak. “Gecegezenler” projesi, Çin Kültür Devrimi sırasında halkın fikirlerini yansıtmak amacıyla ürettiği radikal demokratik sokak afişleri “Dazibao” kavramından hareketle ortaya çıkan ve ifade biçimi olarak günümüzde gençler tarafından yaygın biçimde kullanılan bir konsepti içeriyor.

-PANELLER DE İLGİ GÖRECEK-

Uluslararası İstanbul Bienali, Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu’nun desteğiyle gerçekleştirilen “Sokak Festivali” inde ayrıca “Avrupa Birliği’ne giriş sürecinde kültür ve sanatın sivil toplum örgütlenmesindeki yeri” konusu, sivil toplum örgütlenmelerinin kültür ve sanat alanında sergilediği somut örnekleri etrafında Ankara ve İstanbul’dan sivil toplum örgütü temsilcileri ve uzmanları katılacağı panelle tartışılacak.


(ANKA)

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Muleka golle döndü! Beşiktaş 5 maç sonra nefes aldı
Bakan Yerlikaya duyurdu! Diyarbakır ve Mardin belediyelerine müfettiş görevlendirildi