Beyoğlu'nda iki asırlık genelevin altında Osmanlı hamamı ve sinagog bulundu

Beyoğlu'nun tarihi semtlerinden Karaköy'de üç sokakta devam eden kültürel dönüşüm için başlatılan çalışmada 2 asırdır bu bölgede bulunan 42 genelevin altında sinagog, Musevi mektebi ve Osmanlı hamamı bulundu.

Beyoğlu'nda iki asırlık genelevin altında Osmanlı hamamı ve sinagog bulundu
Beyoğlu'nda iki asırlık genelevin altında Osmanlı hamamı ve sinagog bulundu
GİRİŞ 14.04.2022 17:09 GÜNCELLEME 14.04.2022 17:11
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Beyoğlu'nun tarihi semtlerinden Karaköy'de bulunan Zürafa, Alageyik ve Kadem sokakların kültürel dönüşümü için başlatılan çalışma devam ediyor.

Beyoğlu Belediyesince Karaköy'deki Zürafa, Alageyik ve Kadem sokaklarında 11 Şubat'ta başlatılan yıkım çalışmaları sürüyor. Çalışmalar, bölgede yer alan tarihi tescilli yapılara zarar verilmemesi amacıyla büyük titizlikle yürütülüyor.

120 YILLIK SINAGOG, MUSEVI MEKTEBI VE OSMANLI HAMAMI BULUNDU

Zürafa ve Alageyik sokaklarda bulunan yaklaşık 120 yıllık sinagog, Musevi mektebi ve Osmanlı hamamı için yapılacak çalışmalarla ilgili Anıtlar Kurulunun kararı bekleniyor. Kuruldan çıkacak karar doğrultusunda bu tescilli yapılarla ilgili gerekli restorasyon işlemleri yapılarak tarihi eserlerin korunması hedefleniyor.

Tarihi sokaklardaki dönüşümü hak sahipleri anlaştıkları özel firmalarla gerçekleştiriyor. Beyoğlu Belediyesi ise kültürel dönüşümde düzenleyici rolünü yerine getiriyor ve yapılan işlemlerin takipçisi oluyor.

Kültürel dönüşüm için oluşturulan kurul, yıkım işlemlerinin tamamlanmasıyla mayısta yeniden toplanarak söz konusu sokakların yeniden inşasında yapılacak plan ve çalışmalar ile yol haritasını belirleyecek.

Beyoğlu'nda iki asırlık genelevinin altında Osmanlı hamamı ve sinagog bulundu

Kültürel dönüşümün tamamlanmasıyla bölge, Atatürk Kültür Merkezi, Galata Kulesi, Galata Mevlevihanesi, Tarık Zafer Tunaya Kültür Merkezi, Narmanlı Han, Garibaldi Salonu, Mısır Apartmanı, Atlas Sineması Müzesi, Grand Pera Emek Sahnesi gibi yapıların yer aldığı Beyoğlu Kültür Yolu Projesi'nin önemli destinasyonlarından birisi olacak.

- "TESCİLLİ YAPILARIN VARLIĞI ÇALIŞMALAR BAŞLAMADAN ÖNCE DE BİLİNİYORDU"

Beyoğlu Belediyesinden yapılan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Zürafa ve Alageyik Sokak'ta bulunan tescilli tarihi yapılar (tarihi sinagog, Musevi mektebi ve Osmanlı hamamı) yeni ortaya çıkarılan yapılar değildir. Söz konusu tescilli yapıların varlığı çalışmalar başlamadan önce de biliniyordu. Bu nedenle alanda yapılan çalışmalar büyük titizlikle gerçekleştiriliyor. Bölgede yer alan tarihi sinagog, Musevi mektebi ve Osmanlı hamamının Anıtlar Kurulunun vereceği karar doğrultusunda restore edilerek Beyoğlu Kültür Yolu'nun önemli bir aksı haline getirilmesi amaçlanıyor."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 6
  • Nur 2 yıl önce Şikayet Et
    Kimse yazmamış genele ev ne arıyordu o zaman ?! Osmanlının çöküş sebebi zina ,fuhuş ve rüşveti (son zamanları)
    Cevapla
  • hakan 2 yıl önce Şikayet Et
    bune saçmalık istanbulda tarihi olmayan yermi var belediye başkanının evini yıkın onunda altından bir şey çıkar valiliği yılın onun altıda doludur
    Cevapla
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Restorasyon ayağına vatandaşı sömürü kapısı açılmış..!
    Cevapla
  • Kul insan 2 yıl önce Şikayet Et
    Onları Allah cc lanetlemiştir ve yeryüzünde bozgunculuk yaparlar bir kez daha tarih ile ispatlanmıştır. Para ticaret için sınır değer tanımazlar. Allah'ım cc sen Müslüman Erkeklere kadınlarımızı kızlarımızı çocuklarımızı neslimizi koruma gücü ver. Küfür kariyer tuzakları ile kadınları kızları çocukları haram günah ticaretinde köle yapmakta. Şeytana nefsine uyan sadece zevkini düşünen tuzağa gelenlerden eyleme . Amin
    Cevapla
  • ümit 2 yıl önce Şikayet Et
    amin
    Cevapla
  • sait dbakır 2 yıl önce Şikayet Et
    amin amin insallah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Yüksek İstişare Kurulu toplantısında "anayasa" ele alındı
Şanlıurfa'da inanılmaz olay! Bir şehre yetecek elektriği kaçak kullanırken yakalandılar