Esenler’de “Bir Düş Gördüm” filmine gala!

Esenler Belediyesi, yönetmen Murat Çeri’nin New York Film yapımcıları, Bangkok Thai, Nepal ve İskandinav gibi festivallerden ödülle dönen “Bir Düş Gördüm” filminin galasına ev sahipliği yaptı.

Esenler’de “Bir Düş Gördüm” filmine gala!
Esenler’de “Bir Düş Gördüm” filmine gala!
GİRİŞ 13.05.2022 17:37 GÜNCELLEME 13.05.2022 17:37

Esenler Belediyesi, birçok festivalden ödülle dönen "Bir Düş Gördüm" filminin galasına ev sahipliği yaptı. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleşen galaya, film oyuncularının yanı sıra birçok sinemasever katıldı. Yönetmen ve senarist koltuğunda Murat Çeri'nin oturduğu film, TRT ortak yapımında sinemaseverlerle buluştu. Vatandaşlardan tarafından büyük bir ilgi gören filmin oyuncu kadrosunda Recep Çavdar, Ferda Işıl, İsmail Hakkı Ürün, Ali Çelik ve Fatih Dokgöz'ün yer alıyor Film, 9 yaşındaki Tarık'ın bir trafik kazası sonrası başından geçen olaylara odaklanıyor. Uluslararası ismi "In My Dream" olan 2020 yapımı "Bir Düş Gördüm" ün gala programı çerçevesinde film gösterimi sonunda yönetmen ve oyuncularla söyleşi yapıldı. Galaya yazar, çevirmen ve iletişimci Prof. Dr. Yusuf Kaplan da katıldı.

"Bir Düş Gördüm" filminin galası gerçekleşti

SİMGESEL DÜŞLERLE GEÇMİŞİ HATIRLIYOR

İnsanların filme olan ilgisinden dolayı memnun olduğunu ifade eden yönetmen Murat Çeri, "Film, hafızasını kaybeden bir çocuğu anlatıyor. Simgesel düşlerle geçmişini hatırlıyor. Bilmediği bir dünyanın içine düşüyor. Aslında bu Türkiye'nin yaşadığı bir sendrom. Hafızasını kaybeden bir toplum, ancak düşlerle hatırlayabildiği bir geçmiş ve bilmediği bir hayatın içinde var olmaya çalışan bir millet diye yorumlarsam fazla abartmış olmam. Dün Ankara galasını gerçekleştirdik. Bugün burada Esenler'deyiz. Sağ olsun onlar el attılar. Yani insanların teveccühünden memnunum. Filme olan ilgisinden memnunum. İnsanlar artık kendilerine dair bir şey görmek istiyorlar. Gördüklerinde de mutlu oluyorlar. Bunları da paylaştıklarında bizim için motivasyon oluyor" diye konuştu.

Yönetmen Murat Çeri

YURT DIŞINDA TEVECCÜH GÖRÜYOR

"Bir Düş Gördüm" projesinin kendisi için yerinin ayrı olduğunu belirten oyuncu Recep Çavdar, "Filmdeki karakterin ismi Akıllı Zeki. Nişanlısını 17 Ağustos depreminde kaybetmiş. Bu kayıptan ötürü akıl zinciri boşalıp aklını yitirmiş sonradan delirmiş bir karakter. Aşkından deliren bir adam. Aklını yitirdikten sonra köye dönmüş. Artık o köyde her hanenin bir evladı gibi. O köyün bağrına bastığı yüce gönüllü bir karakter. Bu bizim hikâyemiz. Bizim hikâyemizin özelliği yurtdışında teveccüh görmesi. Estetik yönüyle olsun, hayata, insanlara, olaylara bakışı yönüyle olsun bizim insanımız, bizim kültürümüzü anlatıyor olması filmin bir parçası olmak güzel bir şey. Oyuncuyum, birçok projede yer alıyoruz. Bazı projelerin yeri ayrı oluyor. 'Bir Düş Gördüm' benim açımdan da sadece aldığı ödüllerle değil hikâyesiyle ve bıraktıklarıyla hayatımda nadide bir yer tutacak" ifadelerini kullandı.

Oyuncu Recep Çavdar

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Guterres: Kanlı misilleme döngüsüne son verin
Deprem uzmanından uyarı: 'Tokat'ta 6 ve üzeri deprem olabilir'