TYB'nin "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahipleriyle buluştu

TYB'nin "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahiplerini buldu. 29 farklı kategoride 31 kişi ve kuruma ödül verildi. Üstün hizmet ödüllerine ise Beşir Ayvazoğlu, Yavuz Bülent Bakiler ve Necmettin Turinay layık görüldü.

TYB'nin "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahipleriyle buluştu
TYB'nin "Yılın Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri sahipleriyle buluştu
GİRİŞ 28.05.2022 09:34 GÜNCELLEME 30.05.2022 13:37

Türkiye Yazarlar Birliğinin (TYB) 2021 yılının "Yazar, Fikir Adamı ve Sanatçıları" ödülleri, Yedikule Hisarı'ndaki törende sahiplerini buldu.

Ödül töreninde konuşan TYB Şeref Başkanı D. Mehmet Doğan, 41. kez verilen bu ödülleri yılın yazarlarını, fikir adamları ve sanatçılarının değerlendirilmesi olarak gördüğünü söyledi.

Doğan, 1200'den fazla yazar, fikir adamı ve sanatçının bu ödülü yıllar içinde aldığına dikkati çekerek, "Edebiyatın sanatın her alanında bu değerlendirme sonucunda ödül almış ülkemizin çok seçkin şahsiyetleri var. Hem en eski hem de en köklü olması hasebiyle de ödül doğuran bir ödül sistemi olduğu görüşündeyim." dedi.

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı

"TYB 41 YILDIR EDEBİYAT, SANAT, MEDENİYETE HİZMET EDEN KÜLTÜR İNSANLARINI ÖDÜLLENDİRİYOR"

TYB İstanbul Şube Başkanı Mahmut Bıyıklı da Fatih Belediyesi başta olmak üzere ödül törenine katkı sağlayan tüm yerel yönetimlere teşekkür ederek başladığı konuşmasında  “Kültür, sanat alanında her zaman en önde olmuş, öncü rolünü üstlenmiş olan Türkiye Yazarlar Birliği geçmişten bugüne getirebildiğimiz güçlü edebiyat mirasımızı geleceğe taşıma idealini yaşatmaya devam ediyor. Gerçekleştirdiği faaliyetler nedeniyle günümüzün en güçlü sivil toplum kuruluşu olan TYB 41 yıldır edebiyat, sanat, medeniyete hizmet eden kültür insanlarını ödüllendiriyor. Bu geleneğin sürmesinde öncülük eden büyüklerimizi hürmetle selamlıyoruz. Bir neferi olmaktan şeref duyduğum TYB’nin bu anlamlı organizasyonunu İstanbul’da tarafımıza tevdi eden Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Fatih Belediye Başkanı M. Ergün Turan da TYB gibi Türkiye'nin köklü kültür kurumlarından birini Fatih'te ağırlamaktan memnuniyet duyduğunu ifade ederek, Fatih ilçesinin birçok sanatçıya ilham verdiğini ve sanatçılar için önemli bir yer olduğunu söyledi.

"BU ÇEŞİTLİLİKTE VE ETKİ GÜCÜNDE BİR ÖDÜL DAHA YOK"

TYB Genel Başkanı Prof. Dr. Musa Kazım Arıcan ise TYB'nin ödül törenin 41 yıldır istikrarla devam ettiğini belirtti.

Arıcan, TYB ödüllerinin müstesna bir yeri olduğunu herkesin kabul ettiğine işaret ederek, "Kültür, fikir, sanat hayatımız için ilk olan bu ödüllerde, takdir etme süreçlerinin farklı boyutlarda olması sevindirici. Bu kapsamda bu çeşitlilikte ve etki gücünde bir ödül hala yok diyebiliriz." şeklinde konuştu.

Son yıllarda ödül alacakları belirlerken zorlandıklarına değinen Arıcan, ödül alan tüm sanatçı, yazar ve fikir adamlarını tebrik ederek sözlerine son verdi.

Organizasyona, İstanbul Vali Yardımcısı Şevket Atlı'nın yanı sıra Türkiye'nin farklı bölgelerinden ödüle layık görülen yazar, şair ve akademisyenler katıldı.

Ödül töreninde ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın tebrik telgrafı da okundu.

ÖDÜLLER SAHİPLERİNİ BULDU

Hikaye dalında "Aynı Yağmur" kitabıyla Selma Aksoy Türköz, şiir dalında "Mangan Mangan Gün Batarken Gün Doğumu" kitabıyla Adem Turan, roman dalında "Kumru ve Gölge" eseriyle İlknur Demirci, deneme dalında "Arınma Zamanlarına" kitabıyla Selvigül Kandoğmuş Şahin, araştırma dalında "İslam Düşüncesinin Tarih Yapıcı Rolü" eseriyle Sait Mermer, fikir dalında "Kaybetmenin Halet-i Ruhiyesi" eseriyle Murat Erol, inceleme dalında "Osmanlı İlmiye Sınıfının Kıyafet Normu ve Giysileri" eseriyle Murat Çelik, hatıra dalında "Ben de Öğretmendim" eseriyle Mehmet Kahraman, gezi dalında "Bir Rüyayı Hatırlar Gibi & Savaştan Önce Suriye" kitabıyla Taha Kılınç, edebi tenkit dalında "Akıp Gidenin Cazibesi" kitabıyla Yılmaz Daşcıoğlu, tercüme dalında Edith Wharton'ın "Kısa Öykü ve Roman Sanatı İçin Klasik Bir Rehber Kurgu Sanatı" eserindeki tercümesiyle Ayşe Işın Kirenci, biyografi dalında "Ensar Ruhlu Muhacir" kitabıyla Rıfat Yörük, dil alanında "Osmanlı Şiiri Kılavuzu" eseriyle Ahmet Atilla Şentürk, şehir kitapları alanında "Zaman İçinde Mekan" eseriyle Bilal Can, çocuk yayınlarında "Duvarın Ardı - Dünyanın Son İnsanları" eserleriyle Tuğba Coşkuner bu yılın ödül alan isimleri oldu.

"BASIN YAYIN ALANINDA DA ÖDÜLLER SAHİPLERİNE DESLİM EDİLDİ"

Basın alanında da "Basın Fıkra" kategorisinde Takvim gazetesinden Ergün Diler, dergi yayıncılığında Post Öykü, Türk Müziği'nde "Dest-i Kevser" albümüyle Ender Doğan, Halk Kültürü dalında "Kültürümüzde Dini ve Cengi Hikâyeler" eseriyle Doğan Kaya, Klasik Sanatlar alanında "Türk Hat Sanatında Tasavvuf Önderleri" eseriyle Fatih Özkafa, sinema alanında "Komşuluk Halleri" filmiyle Danis Tanoviç, TV Belgesel dalında "Tarihin Efsaneleri" belgeseliyle TRT, TV Dizi dalında TRT 1'de yayınlanan "Kıbrıs: Zafere Doğru", Radyo Programı dalında "Doğru Söze Ne Denir?" programıyla Semerkand Radyo'ya verildi.

Kamu Yayıncılığı kategorisinde TBMM Yayınları, Özel yayıncılık kategorisinde Fecr Yayınları, Yayıncılık Özel ödülünü "Büyük Felsefe Lügatı" eseriyle Recep Alpyağıl, Elektronik Yayıncılık kategorisinde de "http://www.kitaphaber.com.tr" ödül aldı.

Üstün hizmet ödüllerine ise Yavuz Bülent Bakiler, Beşir Ayvazoğlu ve Necmettin Turinay layık görüldü.

Program, ödül alan katılımcıların protokol üyeleriyle hatıra fotoğrafı çektirmesinin ardından sona erdi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Son dakika: MEB 81 il valiliğine yazı gönderdi! 1 Nisan'da okullar tatil olacak mı?
Menzil Cemaati'nden 'yerel seçim' kararı!