Son dakika: Ünlü oyuncu Osman Wöber hayatını kaybetti

Pek çok dizi ve filmde rol alan, 'Kurtlar Vadisi'nde canlandırdığı 'Tuncay Kantarcı' karakteriyle hafızalarda yer edinen usta oyuncu Osman Wöber, kalp krizi nedeniyle yaşamını yitirdi.

GİRİŞ 26.06.2022 03:26 GÜNCELLEME 26.06.2022 11:02
Bu Habere 65 Yorum Yapılmış

Usta oyuncu Osman Wöber 62 yaşında hayata veda etti. 1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yapan usta sanatçının ölüm haberini meslektaşı ve yakın dostu Zafer Algöz duyurdu.

Algöz, "Sevgili arkadaşımız Osman Wöber ani bir kalp kriziyle veda etmiş diye haber geldi az önce. Çok üzgünüm. Başımız sağ olsun." mesajını paylaştı.

Osman Wöbar kimdir ve aslen nerelidir? Osman Wöbar oynadığı diziler...Osman Wöber kimdir ve aslen nerelidir? Osman Wöber oynadığı diziler...

OSMAN WÖBER KİMDİR?

Baba tarafından Avusturyalı olan Wöber, İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümünde eğitim gördü. Devlet Tiyatroları Genel Müdürlüğü'nde tiyatroya başladı. Öğrencilik döneminde Şan Tiyatrosu, Kenter Tiyatrosu ve Yeditepe Oyuncularının oyunlarında roller aldı.



1988-1993 yılları arasında Adana Devlet Tiyatrosu, 1995-1998 yılları arasında ise İstanbul Devlet Tiyatrosu'nda müdürlük ve sanat yönetmenliği yaptı. Goethe Enstitüsü bursuyla iki kez Almanya'nın çeşitli tiyatrolarında incelemeler yaptı, çalışmalarında bulundu.

2001 yılında yeniden İstanbul Devlet Tiyatrosunun başına getirildi ve bu görevi 2009'a kadar sürdürdü. Devlet Tiyatrolarının sahnelediği ve Memet Baydur'un yazdığı oyun olan Kamyon'un yönetmenliğini yaptı. Sekizinci Saat, Cumhuriyet gibi filmlerde roller üstlendi.

Osman Wöber, oyuncu ve sunucu Müge Wöber'in eşidir.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 65
  • Müslüman 1 yıl önce Şikayet Et
    Adam kilyos mezarlığına gömülecekmiş. Yahudiye mezarlığı
    Cevapla
  • Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Halil 1 yıl önce Şikayet Et
    Müslüman olmayana rahmet okunmaz. Tevbe 119
    Cevapla
  • Oktay 1 yıl önce Şikayet Et
    Allah rahmet eylesin
    Cevapla
  • Makedonyalı Türk 1 yıl önce Şikayet Et
    Kalp krizinden ölümleri daha çooook duyarız.. Kaç doz biontek olmuştur Allah bilir..Allah yakınlarına sabır versin.
    Cevapla
  • BİR VATANDAŞ 1 yıl önce Şikayet Et
    SIRASI GELEN GİDİYOR...BAŞ AĞRISI BAHANE..ALLAH RAHMET EYLESİN. Hiç kimse ölümünü engelleyemez..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Ukrayna, Kırım'daki Rus S-400 sistemlerini vurdu