İnsan ve İrfan Vakfı ile yaşayan değerlerimiz Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali’nde

İnsan ve İrfan Vakfı, 8-16 Ekim 2022 tarihleri arasında T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali kapsamında; Diyarbakır Ulu Camii’de icrâ edeceği 14 farklı içeriğe katılımcılarıyla bir araya gelecek.

İnsan ve İrfan Vakfı ile yaşayan değerlerimiz Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali’nde
İnsan ve İrfan Vakfı ile yaşayan değerlerimiz Diyarbakır Sur Kültür Yolu Festivali’nde
GİRİŞ 08.10.2022 00:44 GÜNCELLEME 08.10.2022 00:44

Diyarbakır’ın kültürel mirasını taçlandırmak üzere hayata geçen Sur Kültür Yolu Festivali, 8-16 Ekim tarihleri arasında 2000’den fazla sanatçı ve 1500 etkinlikle bölgenin kültür sanat zenginliği Diyarbakır’dan dünyaya taşınacak. Dengbejlerden Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’na, Türkçe, Kürtçe, Ermenice şarkılardan eyvan gecelerine tüm değerler tek bir festivalde buluşacak.

TÜRKÇE, KÜRTÇE VE ARAPÇA ETKİNLİKLER YER ALIYOR!

Festival sürecinde 9 gün boyunca Diyarbakır’ın tarihi ve kültürel birikimine; etnik zenginliğine mutabık olacak şekilde Türkçe, Kürtçe ve Arapça olarak icrâ edilecek etkinlikler planlanmış ve böylelikle farklı etnik kimliklere hitap eden aktivitelerle gerek sanat gerekse manevî sahada kadîm geleneğimizin daha yakından tanıtılması amaçlanmıştır.

Sur Kültür Yolu’nun Mânevî Duraklarından Biri Diyarbakır Ulu Camii Kentsel tarihin gelişimini tüm evreleriyle simgeleyen çeşitli anıtsal yapıları ve buraya egemen olmuş büyük uygarlıkların bıraktıkları değerleri günümüzde yansıtan kültürel kimliğiyle; yalnız Türkiye’nin değil, tüm dünyanın da en önemli kentlerinden biri olan Diyarbakır’da düzenlenen Sur Kültür Yolu Festivali’nin mânevî duraklarından biri Diyarbakır Ulu Camii. İnsan ve İrfan Vakfı’nın 8-16 Ekim tarihleri arasında Ulu Camii Gönül Buluşmaları kapsamında icrâ edeceği etkinlikler arasında; Zeki al-Asali ile Kur’an-ı Kerim Tilâveti, Türkçe, Kürtçe ve Arapça

olmak üzere üç dilde Mevlid-i Şerif Okumaları, Temcid, İlâhi Meşki, Devrân-ı Şerif, Şifâ-i Şerif Dersleri, İstanbul Tasavvuf İrfan ve Meydan Meşkleri Topluluğu Postnişini M. Fatih Çıtlak ile İmam Şâfi Divan Okumaları gibi pek çok programın yanı sıra Ubeydullah Sezikli ve Mehmet Emin Karataş ile Müezzinlik Atölyesi ve Ezan - Salâ Okuma Atölyeleri de yer alıyor.

Arapça Mevlid-i Şerif’in Zeki al-Asali ; Kürtçe Mevlid-i Şerif’in Ömer Yakut ve Mustafa Şeker, Türkçe Mevlid-i Şerif’in ise Mehmet Emin Karataş tarafından icrâ etmesi planlanıyor.

Ayrıca Festival boyunca çeşitli vakitlerde; Besmele Cemiyeti, Bebeğe İsim Verme Merasimi ve Nikâh Cemiyeti ile Ulu Camii önünde İnsan ve İrfan Vakfı Mûsikî Topluluğu tarafından Mûsıkî Meşki icrâları da planlanıyor.

Farklı Etnik Kimliklere Hitap Ediyor! Mûkim olan halkın etnik kimlik, mezhep ve meşrep çeşitliliği göze önüne alınarak tasarlanan; medeniyetimizin zenginliğinin sahneleneceği etkinliklerin Anadolu irfanının yeniden yeşertilmesine katkı mahiyetinde değer sağlaması hedefleniyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde mesleki hayatına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İYİ Parti Milletvekili Ünal Karaman yaban keçisi avlarken yakalandı
Türkiye, Şam yakınında "tank gösteren" devlete, Emevi Cami'nde Kalın'la "bayrak çekti"