Esenler'de 'toprağı vatan kılan türküler' semineri

Gazeteci, eğitimci, yazar Fehmi Demirbağ bu kez farklı bir projeyle seyirciyle buluştu. Türkülerin eşliğinde izleyiciyi tarihte bir yolculuğa çıkartan Fehmi Demirbağ'a sahnede Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Yazan eşlik etti.

Esenler'de 'toprağı vatan kılan türküler' semineri
Esenler'de 'toprağı vatan kılan türküler' semineri
GİRİŞ 12.12.2022 16:17 GÜNCELLEME 12.12.2022 16:17

Gazeteci, eğitimci, yazar Fehmi Demirbağ bu kez farklı bir projeyle seyirciyle buluştu. Türkülerin eşliğinde izleyiciyi tarihte bir yolculuğa çıkartan Fehmi Demirbağ'a sahnede Türk Halk Müziği sanatçısı Hüseyin Yazan eşlik etti. Sanat camiasının ünlü sazlarının eşlik ettiği program seyircilerin büyük beğenisini topladı.

Sivastopol, Plevne, Çanakkale, Kerkük gibi türkülerle birlikte toplamda 17 ayrı türkünün seslendirildiği konser programı Fehmi Demirbağ'ın anlatımlarıyla da adeta bir tarih söyleşisi tadındaydı.

Duygusal sahnelerin yer aldığı konserde seyircilerin gözyaşları hiç eksik olmadı.

Programın sonunda Fehmi Demirbağ seyircilere ayrıca kitaplarını imzaladı.

TOPRAĞI VATAN KILAN TÜRKÜLER adlı TÜRKÜ SEMİNER programı ESENLER Kadir Topbaş Kültür Merkezi'nde kalabalık bir topluluğa sahnelendi.

Bu ay Tuzla'da sahne alacak konser programı için yoğun istekler sözkonusu.

Yakında bir turne çalışması yapacak olan ekibe talep ençok üniversitelerden, stk'lardan gelmekte.

Nerede Türküler okunuyorsa orası Türkiye'dir diyen ekip gönül coğrafyamıza atfen çalışmalarını TÜRKÜVATAN diye isimlendiriyorlar.

Muhammet Arif Güreli Haber7.com - Editör
Haber 7 - Muhammet Arif Güreli

Editör Hakkında

1999 yılında İstanbul'un Ümraniye ilçesinde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. 2022 yılında Üsküdar Üniversitesi Medya ve İletişim Bölümünden dereceyle mezun oldu. İnternet Haberciliğine ilk olarak üniversite sıralarındayken kurduğu internet haber sitesiyle başladı. Kurduğu sitede, 1 yıl kadar sağlık, spor ve kültür kategorilerinde röportaj, özel haber ve analiz yazıları yazdı. Staj eğitimini ise Haber7.com'da tamamladı. Mezun olduğu 2022 yılından bugüne dek Haber7.com ailesinde başlıca gündem, siyaset, dünya, ekonomi kategorileri olmak üzere birçok özel haber, grafik ve video hazırladı. Hala Haber7.com ailesinde Gündem Editörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
PKK’dan TSK’ya kimyasal kumpas! Kalleş plan deşifre oldu
Milli Eğitim Bakanlığı yeni müfredatı açıkladı: Öğrencileri neler bekliyor?