'Kafes İki Savaş Arasında' Amerika’dan ödülle döndü

Yönetmen Cenk İzgören’in ilk uzun metrajlı filmi 'Kafes İki Savaş Arasında' ABD’de düzenlenen Pembroke Film Festivalinde 'En İyi Uluslararası Film' ödülüne layık görüldü.

'Kafes İki Savaş Arasında' Amerika’dan ödülle döndü
'Kafes İki Savaş Arasında' Amerika’dan ödülle döndü
GİRİŞ 21.12.2022 16:03 GÜNCELLEME 21.12.2022 16:03

Geçtiğimiz aylarda İspanya, Paraguay, İtalya, Hindistan ve Hollanda’dan En iyi Yönetmen, Yabancı Dilde En İyi Film gibi önemli ödüllerle dönen Kafes: İki Savaş Arasında şimdi de Amerika’da düzenlenen Pembroke Film Festivalinde En İyi Uluslararası Film ödülü almaya hak kazandı.

Başrollerinde Açelya Elmas, Cenk İzgören, Merve Ateş ve Murat Aslan’ın yer aldığı film bir kez daha Amerika’da sinema severlerin karşısına çıktı. 

Film Amerika Prömiyerini Birleşik Devletlerin en önemli festivallerinden biri olarak gösterilen ve Los Angeles Holywood’da bu sene 25.si düzenlenen Arpa Uluslararası Film Festivali resmi seçkisine katılmaya hak kazanarak gerçekleştirmişti. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün İlk Filmini Gerçekleştirecek Yönetmen desteği ile çekilen filmin yönetmeni Cenk İzgören, ilk ödülünü Hindistan’dan En İyi Senaryo (Cenk İzgören) ve En iyi kurgu (Semih Gülcüoğlu) dalında almıştı.

Yapım önümüzdeki aylarda aday olarak seçildiği Las Cruces International Film Festival, Oaxaca International Film Festival, Sofia Menar Film Festival, Barcelona International Film Festival, Seoul International Film Festival, Aporia International Film Festival, Budapest International Film Festival gibi  uluslararası film festivallerinde yarışarak ülkemizi temsil etmeye devam edecek. 

Kafes: İki Savaş Arasında post travmatik stres bozukluğu yaşayan eski mma dövüşçüsü bir gazinin hayata tutunma çabasını, vicdani, ahlaki ve toplumsal yönden yer yer semboller kullanarak ele alan şiirsel bir drama olarak karşımıza çıkıyor.

Yapımcılığını Funda Belginer’in üstlendiği Görüntü yönetmenliğini Yavuz Petek Ercan Özkan ve Arda Yıldıran’ın yaptığı filmin Kurgusu Semih Gülcüoğlu’na, Özgün Müzikleri Burak Terzioğlu’na, Renk Düzenlemesi Burak Turan’a, Ses Tasarımı Umut Şenyol’a, Görsel Efektleri ise Abdullah Ercan’a ait. Filmin ortak yapımcısı (Raw Diamond Film) Nail Kızılırmak. Filmin oyuncu kadrosunda Açelya Elmas, Merve Ateş, Cenk İzgören, Murat Aslan, Ali Çoban, Tayfun Sav, Ergun Kuyucu, Demet Genç, Ahmet Dizdaroğlu, Remzi Çetinkaya, Kağan Erdem, İsmet Ege Tonbul, Tahsin Tayır, Muhammed Ömer, Uğur Kartal Karakuş, Tugay Özel, Adem Aslan, Melek Yıldırım, Emre Ergönül ve Orhan Yıldırım yer alıyor.

Tuğba Bozkurt Haber7.com - Editör
Haber 7 - Tuğba Bozkurt
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Sahil Güvenlik ekiplerinin teleferikte mahsur kalanları kurtarma görüntülerine ulaşıldı
Afrika'da BM'nin ülkedeki en büyük üssüne kilit vuruldu!