"Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları", Necmettin Erbakan'ın hayatını ekrana getirecek

Türk savunma sanayisinin unutulmaz isimlerinin çabaları "Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları" adlı belgeselle ekranlara geliyor.

"Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları", Necmettin Erbakan'ın hayatını ekrana getirecek
"Savunma Sanayiinin Yalnız Dehaları", Necmettin Erbakan'ın hayatını ekrana getirecek
GİRİŞ 03.02.2023 18:47 GÜNCELLEME 03.02.2023 18:54
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

TRT'den yapılan açıklamaya göre, belgeselin yeni bölümünde Türkiye'nin ilk yerli motor fabrikasını kuran Prof. Dr. Necmettin Erbakan'ın yaşam öyküsü, yarın akşam saat 21.00'de TRT Belgesel ekranlarında izleyiciyle buluşacak.

Türkiye'nin bağımsız sanayi hamlesini gerçekleştirme idealiyle yola çıkan ve kurduğu Gümüş Motor fabrikasında Türkiye'nin ilk yerli motorunu üreten Erbakan, döneminin şartlarında büyük engellerle karşılaşarak durdurulmaya çalışıldı.

Siyasete atılarak, bağımsız ve güçlü Türkiye için mücadelesini sürdüren Erbakan'ın bu mücadelesi, çarpıcı kesitlerle ekrana taşınacak.

Belgeselde Erbakan'ı tiyatro sanatçısı Murat Anıl Soykök canlandırdı.

KAYNAK: AA
Ömer Aktaş Haber7.com - Editör
Haber 7 - Ömer Aktaş

Editör Hakkında

1991 yılında Bayburt’ta doğdu. Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi Radyo Televizyon ve Sinema bölümünden mezun oldu. 2016 yılında Anadolu Ajansı'nda stajını yaptı. Yeni Şafak ve Akşam Gazetesi'nde çalıştı. Nisan 2021'den bu yana Haber7.com'da ‘Gündem Editörü’ olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 1
  • Yaşar Sert 1 ay önce Şikayet Et
    Savunma Sanayinin Yanlız Dehaları Dizisinin Necmettin Erbakan bölümünde İlk Yerli Motoru yapan HASAN ÖZFİDAN a yer verilmesi çok güzel olmuş. Ülkemizde ilkleri yapan bilim insanlarımızı tarihe gömmeyelim. Bu dizide olduğu gibi sahip çıkalım.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Adliyede büyük yüzleşme! Polat ve Banu Parlak karşı karşıya
7 ilde DEAŞ operasyonu: 23 gözaltı