Münir Nurettin Selçuk'un eseri 71 yıl sonra ilk kez seslendirildi

Münir Nurettin Selçuk'un vefatının yıl dönümü dolayısıyla Cemal Reşit Rey'de konser verildi. Konser'De, sanatçının 1952'de bestelediği eseri ilk kez müzikseverlerle buluştu.

Münir Nurettin Selçuk'un eseri 71 yıl sonra ilk kez seslendirildi
Münir Nurettin Selçuk'un eseri 71 yıl sonra ilk kez seslendirildi
GİRİŞ 28.04.2023 11:36 GÜNCELLEME 28.04.2023 11:36

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, "100 yıllık Cumhuriyet'in Sesi Münir Nurettin Selçuk" konseri verildi.

Münir Nurettin Selçuk'un vefatının yıl dönümü ve Cumhuriyet'in 100. yılı dolayısıyla düzenlenen konser, sanatçının torunu Nükhet Sirel tarafından organize edildi.

İhsan Özer şefliğindeki konserde, sanatçının notalarından bulunan 1952 tarihli, kürdilihicazkar makamındaki "Yasemen Göğsünü Aç Gel Yanıma" eseri, ilk kez müzikseverlerle buluştu.

'Türk müziğine frak giydiren adam' Münir Nurettin Selçuk kimdir?'Türk müziğine frak giydiren adam' Münir Nurettin Selçuk kimdir?

İncila Bertuğ ve Hüseyin Kıyak'ın anlatıcı olarak yer aldığı konserde, solistler Münip Utandı, Mustafa Doğan Dikmen, Güzin Değişmez, Çiğdem Yarkın ve Bekir Ünlüataer, usta sanatkarın eserlerini yorumladı.

Kıyak, Münir Nurettin Selçuk'un sanat hayatı boyunca sadece solist veya bestekar olarak kalmadığına işaret ederek, büyük bir geleneği bir sonraki nesle taşıdığını söyledi.

Konserde icra edilen tüm eserlerin Selçuk'un hocalarından meşk ettiği, plaklara okuduğu veyahut defterine yazdığı notaların şekliyle seslendirildiğini belirtti.

Konserde, 19. yüzyıldan 20. yüzyıla uzanan geniş bir repertuvar icra edildi.

KAYNAK: AA
İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri
Erdoğan-Özel görüşmesinde neler konuşulacak? AK Partili Usta'dan önemli açıklama