Türk çayı Pekin'de tanıtıldı

Çin Kültür ve Turizm Bakanlığı, 21 Mayıs'ta kutlanacak "Uluslararası Çay Günü" vesilesiyle Pekin'in Şiçıng ilçesindeki Prens Kung Köşkü'nde, "Uyum İçin Çay" başlıklı buluşma düzenledi.

Türk çayı Pekin'de tanıtıldı
Türk çayı Pekin'de tanıtıldı
GİRİŞ 17.05.2023 21:34 GÜNCELLEME 17.05.2023 21:34
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

41 ülkeden 75 büyükelçi ve diplomat ile 200'e yakın Çinli ve yabancı konuğun katıldığı etkinlikte, Türkiye'nin kurduğu stantta konuklara Türk çayı ikram edildi. Çin Kültür ve Turizm Bakanı Hu Hıping, stantta Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa ile sohbet eşliğinde tadım yaparken, Türk çayına beğenisini dile getirdi.

Etkinlikte, Türkiye'nin yanı sıra Arjantin, Zimbabve, Güney Afrika, Morityus ve Sri Lanka gibi ülkeler de kurdukları stantlarda kendi çaylarını konuklara ikram etti.

Çin hükümeti, Çin'in geleneksel çay demleme teknikleri ve çayla ilişkili sosyal pratiklerinin, 2022'de UNECO'nun Somut Olmayan İnsanlık Mirası Temsili Listesi'ne girmesinin ardından dünya genelinde Çin çay kültürü hakkında farkındalığı artırmaya yönelik faaliyetler yürütüyor.

"Uyum İçin Çay" etkinliği, Pekin'in ardından, aralarında Türkiye'nin de olduğu 41 ülkede tekrarlanacak. Etkinliğin, "uygarlıklar arasında dostane diyaloğa ve karşılıklı öğrenmeye katkı sağlaması" hedefleniyor.

Gülşah Kerimoğlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Gülşah Kerimoğlu

Editör Hakkında

Üsküdar Üniversitesi Yeni Medya ve Gazetecilik bölümünden 2019 yılında onur öğrencisi olarak diplomasını aldı. Okul gazetesinde birçok habere ve röportaja imza attı. Kanal 7 Medya Grubu bünyesinde Haber 7 ve Yasemin.com’da staj yaptı. Anadolu Ajansı’nda gönüllü stajyerlik yaptı. Yasemin.com’da mesleğe ilk adımını attı. 2019 yılında Kanal 7 Medya grubu bünyesinde yer alan Haber7.com sitesinde İçerik Editörü olarak çalışmaya başladı.
YORUMLAR 1
  • Yıldız 10 ay önce Şikayet Et
    En güzel çay bizim (ülkemizin) çayımız.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Fenerbahçe pes etmiyor! 10 kişilik Beşiktaş, Kadıköy'den çıkamadı