Yeşim Tonbaz ile senaryo atölyesi başlıyor

Ödüllü kısa filmleriyle tanınan senarist-yönetmen Yeşim Tonbaz, senaryoya ilgi duyanlar için çevrim içi senaryo atölyesi düzenleyecek.

Yeşim Tonbaz ile senaryo atölyesi başlıyor
Yeşim Tonbaz ile senaryo atölyesi başlıyor
GİRİŞ 25.05.2023 13:12 GÜNCELLEME 25.05.2023 13:12

İstanbul Sinema Evi (İSE) bünyesinde gerçekleştirilecek atölyede, senaryonun fikir aşamasından sete çıkmasına kadar yaşanan tüm süreç ele alınacak.

Haftada bir gün düzenlenecek eğitimlerin, 8 haftası temel senaryo, 4 haftası ise senaryo geliştirme olacak. Eğitimin sonunda en az 24 saat ders yapılması planlanıyor.

"Fikrim nerede", "Sinopsis, logline, tretman yazımı", "Senaryonun dinamikleri", "Kahramanın sonsuz yolculuğu" ve "uygulama" başlıklarında gerçekleştirilecek eğitim, 29 Mayıs'ta başlayacak.

Atölyeye katılmak isteyenler İstanbul Sinema Evinin sosyal medya hesaplarından ya da "istanbulsinemaevi@gmail.com" adresinden 27 Mayıs'a kadar başvuru yapabilecek.

Yeşim Tonbaz kimdir? 

1984 Sivas doğumlu Yeşim Tonbaz, Sinema yazarlığının yanı sıra çeşitli yayın organlarında editörlük ve yöneticilik yaptı. Bir çok kısa film ve belgeselde çeşitli görevlerde yer aldı. 

2016’da çektiği ilk kısa filmi ‘Askıda’, AB Delagasyonu İnsan Hakları Kısa Film Yarışması’nda 3. ödülü aldıktan sonra dünyanın en önemli kısa film festivallerinden biri olan Oberhausen Film Festivali’ne katıldı. BM’nin New York’taki merkezinde de gösterilen Askıda, İtalya, İspanya, Hindistan başta olmak üzere birçok ülkede film festivaline katıldı. 

İkinci kısa filmi Münhasır 2020 yılında festivallere katılmaya başlayan Tonbaz, bu film ile çok sayıda ödül aldı. Dünya prömiyerini Uluslararası Torino Film Festivali’nde yapan Münhasır, Uluslararası İpekyolu Film Festivali’nde 3 ödül aldı. Uluslararası Uşak Film Festivali’nde de en iyi senaryo ödülü alan Münhasır çok sayıda film festivalinde finalist olup resmi seçkiye katıldı ve festival yolculuğuna devam etmektedir. 

Yeşim Tonbaz, çeşitli sinema atölyelerinde senaryo ve sinema yazarlığı eğitimi verdi. 
2017’de İstanbul Modern ve Bilim ve Sanat Vakfı ortaklığında gerçekleştirilen bir projede hazırlanan ‘Eskimeyen Filmler’ adlı kitaba içerik hazırladı. Çeşitli yayın organlarında sinema yazıları yazmaya devam eden ve halen Marmara Üniversitesi Sinema-Radyo-TV Bölümü’nde yüksek lisans yapmakta olan Tonbaz, evli ve 2 çocuk annesidir.

KAYNAK: AA
Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...