Tokyo'da 2 önemli Türk eseri tanıtıldı

Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğünün desteğiyle hazırlanan, Türkiye gösterimi TRT Avaz’da gerçekleştirilen “Japonya’da Türk İzleri Belgeseli” için Japonya’nın başkenti Tokyo’da özel bir gösterim düzenlendi.

Tokyo'da 2 önemli Türk eseri tanıtıldı
Tokyo'da 2 önemli Türk eseri tanıtıldı
GİRİŞ 17.06.2023 12:38 GÜNCELLEME 17.06.2023 12:41

Türkiye’nin Tokyo Büyükelçiliği’nde düzenlenen programa Japonya’nın iş, sanat, medya ve kamu diplomamisi alanında çok sayıda davetli katıldı. 

Yönetmenliği Umut Mete Soydan tarafından yapılan “Japonya’da Türk İzleri Belgesel Filmi” Japonya Devlet Televizyonu NHK TV’de 2023 yılı sonuna kadar yayınlanmaya devam edecek. 

Programda ayrıca Prof. Dr. Selçuk Esenbel tarafından Türkçe’ye çevrilen ve bir Japon tarafından Türkiye hakkında yazılmış olan işk kitap olan “Japon Aynasından Resimli Türkiye Gözlemleri” kitabının tanıtımı da yapıldı. 

Tokyo Büyükelçisi Korkut Güngen törende yaptığı konuşmada, her iki kıymetli eser için Yönetmen Umut Mete Soydan’a ve Prof. Dr. Selçuk Esenbel’e teşekkür ettiğini ifade ederek Türkiye Cumhuriyeti’nin 100.yılında yapılan bu törenin son derece anlamlı olduğunu söyledi. 

Büyükelçi Güngen ayrıca, 2024 yılının da Türkiye - Japonya Diplomatik İlişkileri’nin 100.yılı olması sebebiyle her iki ülke için çok önemli olduğunu ifade etti. 

Yönetmen Umut Mete Soydan ve Prof. Dr. Selçuk Esenbel katılımcılara 2024 yılı için yeni bir eser çalımasının hazırlıklarına başladıklarının müjdesini verdiler.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Başkan Erdoğan, fotoğraf çektirmek için yanına gelen vatandaşa sigarayı bıraktırdı!
500 milyon euro'luk proje! Avrupa'nın en büyük gaz hattına Türk eli değdi