Başakşehir'de yazının serüveni ziyarete açılıyor

Başakşehir Belediyesi, Cumhuriyet'in 100'üncü yılında düzenlediği kültür sanat etkinlikleri kapsamında, sanatseverleri bir sergiyle daha buluşturuyor. Şehri Sanat'taki Yazıyorum Sergisi ile yazının yüzyıllardır süren serüveni anlatılacak.

Başakşehir'de yazının serüveni ziyarete açılıyor
Başakşehir'de yazının serüveni ziyarete açılıyor
GİRİŞ 21.06.2023 17:04 GÜNCELLEME 21.06.2023 17:04

Başakşehir Belediyesi, sanatın güçlü unsurlarından biri olan yazının yüzyıllardır süren serüvenine ev sahipliği yapacak. Geçmişin üstatları, çağımızın öncü isimleri ve geleceğin yazı sanatçılarına ait eserlerin yer alacağı Yazıyorum Sergisi, şehrin yeni sanat merkezi Şehir Sanat'ta ziyarete açılacak. İsimleri hafızalara kazınmış Kemal Tahir Efendi, Halim Özyazıcı, Kemal Batanay, Hamit Aytaç, Necmettin Okyay, Ali Alparslan gibi kıymetli sanatçıların yanı sıra Kur'an-ı Kerim'in mealini Latince kaleme alan sanatçı Ethem Çalışkan'dan hat sanatını öğretmeyi misyon edinen Prof. Dr. Hüsrev Subaşı'ya, İrlandalı kaligrafi sanatçısı Denis Brown'dan Uzak Doğu yazı sanatının öncü ismi Ali Lei Gong'a kadar birçok sanatçıya ait nadide eser, sanatseverlerin beğenisine sunulacak. El yazması 53 eser ve 9 objenin sergileneceği sergi, 31 Temmuz'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılış programı 22 Haziran Perşembe günü saat 18.00'de yapılacak.

İbrahim Can Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - İbrahim Can

Editör Hakkında

İbrahim Can, 1993'te İstanbul'da doğdu. İnternet haberciliği kariyerine 2011’de başladı. İki yıla yakın küçük ölçekli sitelerde çalıştıktan sonra, 2012'nin Ekim ayında yenisafak.com'a başladı. 6,5 yıl çalıştığı yenisafak.com'da Gündem, Eğitim, Hayat, Dünya, Spor ve Video kategorilerinde çalıştı. Bir süre akşam sorumluluğu yaptı. Son olarak Ana Sayfa Editörü oldu. 2019'un Haziran ayında Haber7'de Gündem Editörü olarak göreve başladı. Hem Haber7 hem de Yeni Şafak'ta kültür sanat, eğitim ve siyaset alanları başta olmak üzere birçok alanda özel haber, infografik ve video hazırladı. Hala Haber7'de Haber Şefi olarak çalışmalarına devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Filistin bayrağı açan Türk sporcuya madalya tehdidi
Ürünlerinde dışkı çıkan Nestle’nin bebek mamasında yeni skandal!