Yunus Emre Enstitüsü, Afrin'de Türk Kültür Merkezi açtı

Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Suriye'nin kuzeyindeki Afrin ilçesinde Türk Kültür Merkezi açtı.

Yunus Emre Enstitüsü, Afrin'de Türk Kültür Merkezi açtı
Yunus Emre Enstitüsü, Afrin'de Türk Kültür Merkezi açtı
GİRİŞ 30.08.2023 19:47 GÜNCELLEME 30.08.2023 19:47

Zeytin Dalı Harekatı'yla terörden arındırılan Afrin'de kültür merkezinin açılışı için tören düzenlendi.

Törene, Yunus Emre Enstitüsü Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, Başkan Yardımcısı Abdullah Kutanmış Yalçın, eski Refah Partisi Milletvekili Mehmet Sılay, YEE Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Fikret Çıtak, Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mahmut Çınar, Afrin Yerel Meclis üyesi Azad Osman ve çok sayıda davetli katıldı.

Açılış etkinliğinde türküler seslendirilirken, halk oyunları ekibi de sahne aldı.

YEE Suriye Güvenli Bölge Koordinatörü Çıtak, AA muhabirine, Afrin'de kültür merkezinin açılışını yaptıklarını söyledi.

Kültür merkezinin önemine dikkati çeken Çıtak, "Türkçe dili ile eğitim, kültür, resim, müzik, hat, tiyatro, mozaik gibi birçok sanat alanında çalışmalar yapmaktayız." dedi.

Merkezin tüm Afrinli gençlerin yuvası konumunda hizmet vereceğini belirten Çıtak, "Gençlerimiz, atalarına layık olacak şekilde ahlaklı, edepli, üretken ve Afrin'e bir şeyler vermeye çalışan gençler olarak yetişecekler." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Üniversitesi Afrin Eğitim Fakültesi Dekanı Çınar da YEE'nin Suriye'nin kuzeyindeki Azez, Bab ve Cerablus ilçelerinde de kültür merkezlerinin bulunduğunu anımsatarak, "Bu merkezler, çocuklara ve yetişkinlere İslam kültürü ve medeniyeti konusunda eğitim vererek önemli rol alıyor." dedi.

 

KAYNAK: AA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İnter'in şampiyonluk kutlamalarında Türk bayrağı!
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri