Eyüpsultan’da bilim, düşünce ve sanat harmanlanıyor

Eyüpsultan Belediyesi'nde 2023–2024 Kültür Sanat Sezonu Açılış Programı yapıldı.

Eyüpsultan’da bilim, düşünce ve sanat harmanlanıyor
Eyüpsultan’da bilim, düşünce ve sanat harmanlanıyor
GİRİŞ 07.10.2023 12:49 GÜNCELLEME 07.10.2023 12:49

Yazar Beşir Ayvazoğlu’nun konuşma yaptığı ve Yücel Arzen’in konser verdiği programa ilgi büyüktü.. Yeni sezonun açılış programına Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, Eyüp Sultan Sosyal Bilimler Enstitüsü Başkanı Mustafa Yürekli ve çok sayıda davetli katıldı.

Programda konuşan Eyüpsultan Belediye Başkanı Deniz Köken, “Bu akşam Eyüpsultan’ın kültür yılını açarken buraya gelen kültür sanata değer veren dostlarımıza teşekkür ediyoruz, saygılar sunuyoruz. 1994 yılında ilk Ramazan etkinliğini yaparken başkan yardımcısıydım. İrfan Bey elinde kepçe, ben de arabayı sürüyordum. Kitapçılar kaçmasınlar diye onların iftar yemeğini kazandan kepçeyle dağıttığımız bir Ramazan ayıydı. Yine soğuk bir havaydı. Eyüp Meydanı’nda kar vardı. O günlerden bugüne daha paketli sisteme geçildi. Modernliğe geçildi. Ben el arabasını sürdüm. O da kepçeyle milletin çanağına çorbayı koyuyordu. Dokunabildiğiniz şeylerin bir temelinin olması lazım. İnsanların ruhu olduğu gibi şehirlerin de ruhu vardır. Bizim bir bedenimiz ve bir ruhumuz vardır. Şehirlerin de görünen bir kısmı var, bir de görünmeyen ruhları vardı. Şehirlerin ruhları işte bu sanat" dedi.

Kültür Müdürü İrfan Çalışan da sempozyumlarla bilim adamlarımızı ve akademik birikimi Eyüpsultan’a topluyoruz, dedi. Tebliğleri yayınladıklarını, ciddi bir yayıncılık faaliyeti içinde bulunduklarını, açılan kütüphaneleri, araştırma merkezini, tiyatro, resim sergisi, kurslar, yazar ve sanatçıların söyleşilerini kısaca anlattı. Eyüpsultan’da canlı bir kültür hayatının olduğunu belirten İrfan Çalışan, “Eyüpsultan’da bilim, düşünce ve sanat harmanlanıyor" dedi.

Eyüpsultan Belediyesi tarafından "2023-2024 Kültür Sanat Sezonu" açılış programı Eyüpsultan Belediyesi Kültür Sanat Merkezinde düzenlendi. Yazar Beşir Ayvazoğlu’nun konuşmasıyla başlayan program, müzisyen Yücel Arzen konseriyle devam etti. Yücel Arzen, Necip Fazıl Kısakürek şiirlerinden bestelediği şarkıları okudu

Furkan Uyar Haber7.com - Editör
Haber 7 - Furkan Uyar

Editör Hakkında

1984 yılında Denizli'de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini İstanbul'da tamamladı. Eskişehir Anadolu Üniversitesinin Halkla İlişkiler ve İşletme bölümlerinden mezun oldu. 2004 yılında televizyon sektöründe çalışma hayatına başladı. 2012 yılında giriş yaptığı internet haber editörlüğüne Haber7.com'da devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Öğretmen atamaları ne zaman yapılacak?
3,5 trilyon dolar değerinde! Türkiye'nin cari açığını kapatacak öneri