'İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri Sergisi' sanatseverlerle buluştu

Esenler Belediyesi tarafından gerçekleştirilen “İstanbul’dan Esenler Türk İslam Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

'İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri Sergisi' sanatseverlerle buluştu
'İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri Sergisi' sanatseverlerle buluştu
GİRİŞ 18.11.2023 09:31 GÜNCELLEME 18.11.2023 09:31
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Esenler Belediyesi tarafından, camileri, sarayları, tarihi surları ve eşsiz siluetiyle kültür ve sanatın başkenti İstanbul’u konu alan İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri Sergisi’ni sanatseverlerin beğenisine sundu.

18 sanatçının ebru, hüsn-i hat, tezhip ve minyatür dallarındaki 43 eserinden oluşan sergi, Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverlerle buluştu. Açılış törenine çok sayıda sanatçı ve sanatsever katıldı.

Sergi ve eser hakkında bilgi veren ebru ve hüsn-i hat sanatçısı Fatih Yeşil, “2000 yılından beri ebru ve hüsn-i hat sanatlarıyla uğraşıyorum. Bulunduğumuz sergi İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri sergisi. Burada yaklaşık 20 sanatçının 43 eseri bulunmakta Hüsn-i hat, ebru, minyatür gibi sanat dallarına ait eserleri burada görebilirler. Bu sergi 900 sanat ve Esenler Belediyesi’nin ortaklaşa gerçekleştirdiği bir sergi. İki hafta boyunca Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezinde görülebilir” diye konuştu.

“BİRÇOK SANAT DALININ BİR ARADA OLMASI MUTLULUK VERİYOR”

Eseri hakkında konuşan sanatçı Merve Erdoğan ise “Buradaki çalışma İstanbul’un anahtarı adlı bir çalışma, Stilize edilen bir çalışma oldu. Anahtarın uç kısmında Ayasofya’nın kapılarını açık bir şekilde yaptık. Normalde kara kalem, suluboya çalışmalarında Ayasofya camlardan ibaret olarak gözüküyor. Biz kapıyı yerleştirip açtık. Buradaki amacımız İstanbul’un anahtarıyla Ayasofya kapıları açıldı. Yedi tane yaprağımız var bu yedi yaprak İstanbul’un tepelerini temsil ediyor. Kıymetli bir şehirde yaşıyoruz bunu yansıtmaya çalıştık. Birçok sanat dalının bir arada olması mutluluk veriyor” dedi
İstanbul’dan Esenler Türk İslam Eserleri Sergisi iki hafta boyunca Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi’nde sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.

 

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 2
  • Hüseyin 5 ay önce Şikayet Et
    Şahane bir sergi idi. Emeği geçenleri tebrik ederim
    Cevapla
  • Abuzer 5 ay önce Şikayet Et
    Dokusu sanat 900 değil
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Kadirov'un durumu kötüye gidiyor! İşte yerine geçebilecek 4 isim...
Paramotor ile sürat denemesi yapan pilot 25 metreden yere çakıldı!