Fatih Belediyesi'nin düzenlediği beste yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi

Fatih Belediyesi, Türk müziğinin Fatihli saygın isimleri Dede Efendi ve Tanburi Cemil Bey'e ithafen düzenlediği beste yarışmasının ödül törenini gerçekleştirdi.

Fatih Belediyesi'nin düzenlediği beste yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi
Fatih Belediyesi'nin düzenlediği beste yarışmasının ödül töreni gerçekleştirildi
GİRİŞ 25.01.2024 15:47 GÜNCELLEME 25.01.2024 15:47

Fatih Kültür Sanat Merkezi’nde düzenlenen ödül törenine Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, Bestekar ve Musiki sanatçıları Birol Yayla, Fatih Salgar, Fikret Karakaya, Hasan Esen, Mehmet Güntekin, Özata Ayan ve çok sayıda musiki sever katıldı.

Programda kemençe, kanun, keman, viyolonsel, ney, tanbur, ud ve ritim enstrümanlarını çalan sanatçılar, Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Güntekin liderliğinde bir araya geldi. Türk musikisinde iz bırakmış Dede Efendi ve Tanburi Ceil Bey’in anısına düzenlenen bu etkinlikte dereceye giren bestekarların eserleri solistler Canan Sezgin Geylan, İbrahim Suat Erbay ve Aybige Demir Okan tarafından seslendirildi. Saz eserleri ise Taner Sayacıoğlu, Lütfiye Özer, Ege Yıldız, Şükrü Özoğuz, Volkan Ertem, Murat Bağdatlı, Hüseyin Özkılıç ve Mert Nar’dan oluşan topluluk tarafından icra edildi.

Ödül töreninde birinci olanlar arasında sözlü eserlerde Ufuk Yürüç (Segâh Beste), Erol Başara (Ferahnâk Satranç Beste), Semih Özdemir (Acemkürdi Murabba Beste); saz eserlerinde ise Oğuz İmrak (Ferahnâk Saz Semâîsi), Özdemir Hafızoğlu (Hicazkâr Saz Semâîsi), Hasan Soysal (Dilkeşîde Peşrevî) bulunmaktadır.

GENÇLERİN İLGİSİ BÜYÜK MEMNUNİYET OLUŞTURDU

Ödül töreninde konuşan Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan, "Fatih, bizim kültür değerlerimiz açısından, medeniyetimiz açısından eşsiz bir ilçe. Fatih bizim ruh kökümüz açısından medeniyet onların neşvünema ettiği yer burası, onların adına hep gelecek nesillere duyurmak adına hem de bu sanatın yeni nesiller tarafından da bilinmesi icra edilmesi, teşvik edilmesi açısından bir yarışma düzenleyebilir miyiz bunun hakikaten çok zor olacağını, ne kadar ilgi göstereceğini, ne kadar ilgi duyulacağını bilmiyorduk. Bu yarışmayı inşallah geleneksel hale getiririz. Yeni nesilden bu konuda çalışan arkadaşlarımıza da bu yarışmalar çoğalınca mutlaka onlar içinde bir teşvik haline döner umudundayım" dedi.

"AMACIMIZ TÜRK MUSİKİSİ ALANINDA BESTECİLİK FAALİYETLERİNİ CANLANDIRMAK"

Hayatlarını kültürün ve sanatın merkezi Fatih’te geçirmiş olan büyük değerleri anmak amacıyla yarışmayı düzenlediklerini belirten Turan, “Amaçlarımızdan biri Türk musikisi alanında bestecilik faaliyetlerini canlandırmak, Türk musikişinaslarını geleneğe dayalı formlarda eser bestelemeye ve yeni form arayışlarına teşvik etmek ve Türk müziği kültürüne nitelikli eserler ve muhtemel yeni formlar kazandırmak. Bir diğer amacımız da, hayatlarını, burada, Kültürün ve sanatın merkezi olan Fatih’te geçirmiş büyük değerlerimizi, sanatkârlarımızı anmaktır.” dedi.

Program Ödül töreni ve hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Bahadır ALEMDAR Haber7.com - Editör
Haber 7 - Bahadır ALEMDAR

Editör Hakkında

Trabzon’da dünyaya geldi. İlk ve orta öğrenimini İstanbul’da tamamladı. Bahçelievler Anadolu Ticaret Meslek Lisesinde ‘Web Programcılığı’ bölümünden mezun oldu. Yüksek öğrenimini, Atatürk Üniversitesinde ‘Yeni Medya ve Gazetecilik’ mezunu olarak tamamladı. Gazeteciliğe ilk adımını 2011 yılında attı. 12 yıllık profesyonel meslek hayatında SEO içerik ve muhabirlik de dahil olmak üzere ağırlıklı olarak gündem, dünya, ekonomi, spor ve teknoloji kategorilerinde birçok haber ve röportaja imza atarak galeri ve video hazırladı. Bahadır Alemdar, meslek hayatına Haber7.com'da aktif olarak devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Fatih Terim'e ağır darbe! Şampiyonluk şansı mucizelere kaldı
Trabzonspor'dan müthiş geri dönüş! Onuachu şov yaptı