Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Geleneksel Sanat Sergisi

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencileri, yıl boyunca hazırladıkları geleneksel sanat eserlerini sanatseverlerle buluşturdu.

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Geleneksel Sanat Sergisi
Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'nden Geleneksel Sanat Sergisi
GİRİŞ 25.06.2025 19:51 GÜNCELLEME 25.06.2025 21:16

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencilerinin yıl boyunca hazırladığı geleneksel sanat eserlerinden oluşan sergi, sanatseverlerle buluştu.

Türk İslam Sanatları Tarihi Ana Bilim Dalı bünyesindeki atölyelerde eğitim alan öğrenciler, hüsnühat, ebru, çini, hendesi tezyinat ve cami tezyinatı gibi alanlarda geliştirdikleri becerilerini hazırladıkları eserlerle sergileme fırsatı buldu.

Açılışta konuşan Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmail Sefa Üstün, Türk İslam sanatları tarihi alanının, ilahiyat fakültelerinin önemli ve temel bölümlerinden biri olduğunu belirterek, kitabi bilgilerin bu sanatlarla görünür olduğunu söyledi ve sergide emeği geçenlere teşekkür etti.

20 HAZİRAN'DA SONA ERDİ

Öğrencilere hem uygulamalı eğitimdeki kazanımlarını paylaşma hem de İslam sanatının estetik mirasını tanıtma imkanı sunan ve bir hafta süren sergi 20 Haziran'da sona erdi.

Enes Kılıç Haber7.com - Haber Editörü
Haber 7 - Enes Kılıç

Editör Hakkında

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
İran'dan İsrail'e kaç füze atıldığı ortaya çıktı!
Netanyahu'dan hata üstüne hata! "Mesihvari zihniyeti" İsrail halkını bezdirdi