Emine Erdoğan öncü oldu: "Afrika Yemek Kültürü" tanıtıldı

“Afrika Yemek Kültürü” kitabı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, büyük bir emek ve gönüllülükle hazırlandı.

GİRİŞ 15.11.2025 13:56 GÜNCELLEME 15.11.2025 17:27

Afrika'nın zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtan "Afrika Yemek Kültürü" kitabı Afrika’nın renklerini, mutfak geleneklerini ve kadim tariflerini tüm detaylarıyla kayıt altına alıyor.

“ZENGİNLİK ELLE SAYILIR AMA KALPLE HATIRLANIR”

Emine Erdoğan’ın kaleme aldığı ön sözde; Afrika’nın iki binden fazla dili, yüzlerce etnik topluluğu ve bir milyarı aşan nüfusuyla dünyanın en renkli, en zengin coğrafyalarından biri olduğuna dikkat çekiliyor.

Emine Erdoğan’ın yıllardır Afrika ülkelerine yaptığı ziyaretlerde tanıklık ettiği dostluklar, sofralar ve kültürel miras, bu kitabın ilham kaynağını oluşturuyor.

Emine Erdoğan, Afrika’nın sömürgecilik gölgeleriyle değil; doğal güzellikleriyle, dinamizmiyle, güçlü toplumlarıyla ve umut dolu hikâyeleriyle anılması gerektiğini vurguluyor.

Emine Erdoğan

Ve bu kitabı, kıtanın kültürel zenginliğini dünyaya tanıtan değerli bir köprü olarak nitelendiriyor.

“Zenginlik elle sayılır ama kalple hatırlanır” diyen Afrika atasözünü hatırlatan Emine Erdoğan, gerçek zenginliğin kalplere dokunmakla mümkün olduğunu ifade ediyor.

İşte bu anlayışla hazırlanan kitap; Afrika’nın renklerini, mutfak geleneklerini ve kadim tariflerini tüm detaylarıyla kayıt altına alıyor.

Afrika Yemek Kültürü kitabından detay.

AFRİKA EŞSİZ BİR KÜLTÜR MOZAİĞİ

Afrika, dinlerin, dillerin ve medeniyetlerin buluştuğu; 30 milyon kilometreyi aşan geniş topraklarında 54 ülkeyi, 1,3 milyarı aşkın nüfusu ve iki binden fazla dili bir arada barındıran eşsiz bir kültür mozaiği.

Emine Erdoğan, yaptığı ziyaretlerde tanıdığı bu zenginliğin sadece bir yemek kültürü değil; anneden kıza aktarılan, sıfır atık temelli, sağlıklı ve emek dolu bir yaşam biçimi olduğunu vurguluyor. Bu nedenle “tek bir Afrika mutfağı” değil, Afrika mutfak kültürleri ifadesinin daha doğru olduğunu belirtiyor.

Emine Erdoğan’ın öncülüğünde Afrika Yemek Kültürü kitabı büyük bir emek ve gönüllülükle hazırlandı.

İşte bu anlayışla hazırlanan kitap; farklı milletlerden gönüllüleri, akademisyenleri, şefleri ve Afrika ülkelerinin temsilcilerini bir araya getirdi.

PEKİ İÇİNDE NELER VAR?

Kahvaltı ve hamur işlerinden çorbalara… Renkli salatalardan ana yemeklere… Tatlılardan geleneksel içeceklere kadar Afrika’nın sofrasını oluşturan tüm lezzetler, bölgesel kültürleriyle birlikte kitapta yer alıyor.

Afrika Yemek Kültürü kitabının içecek içeriğinin yer aldığı bölüm.

Afrika Yemek Kültürü, sadece bir yemek kitabı değil; kültürlerin buluştuğu, hikayelerin paylaşıldığı ve kalplere dokunan bir yolculuk.

Bu özel çalışma ile de Afrika mutfağının köklü mirası, tarihe not düşülen kapsamlı bir esere dönüştü.

KAYNAK: HABER7
Özge Çelikbaşlı Haber7.com - Muhabir
Haber 7 - Özge Çelikbaşlı

Editör Hakkında

YORUMLAR 1
  • Hasan 1 saat önce Şikayet Et
    Maşallah, büyük bir hizmet. Ne güzel tüm dünya Afrika yemeklerini tanıyacak. Herkes Afrika yemeği yiyecek ve Dünya huzur bulacak
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Bu ülkeleri ele geçirmek neredeyse imkânsız! İlk 10'da sadece iki İslam ülkesi var!
Son Dakika: Zehirlenen ailenin kaldığı otelde 2 yeni vaka!