En İyi Mesnevi Hikayesi: 15 dakika

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen “Mesnevî’den Hikâyeler” konulu kısa film yarışmasının sonuçları belli oldu

En İyi Mesnevi Hikayesi: 15 dakika
En İyi Mesnevi Hikayesi: 15 dakika
GİRİŞ 20.11.2008 10:38 GÜNCELLEME 20.11.2008 10:38
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak gazetesi sinema yazarı Ali Murat Güven, Selçuk Üniversitesi İletişim Fakültesi Sinema-TV Bölüm Başkanı Doç. Dr. Aytekin Can, TRT program yapımcısı ve yazar Sadık Yalsızuçanlar, sinema yazarı ve reklâmcı Kemâl Sezer, Kırıkkale Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Doğu Dilleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı-Mesnevî uzmanı Prof. Dr. Adnan Karaismailoğlu, Büyükşehir Belediyesi Kültür-Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nın temsilcileri Akif Kuruçay ve M. Ali Orak’ın katılımıyla 15-16 Kasım tarihlerinde Konya’daki Mevlânâ Kültür Merkezi’nde bir araya gelen büyük jüri, iki günlük bir çalışmanın ardından ilk üç dereceyi paylaşan ve mansiyon kazanan yapıtları belirledi.

Jürinin teknik ve sanatsal kategorilerde yaptığı değerlendirmenin sonucunda, yarışmada birinciliği İlker Emon’un yazıp yönettiği “15 Dakika” adlı yapıt kazanırken, Erdal Göze’nin yönettiği “Ve Perde…” ikincilik, Caner Erzincan’ın yönettiği “Buğday ve Toprak” ise üçüncülük ödülüne lâyık görüldü.

Yarışmada, “Kandil” (Yönetmen: Şenol Çöm), “Bedel” (Yönetmen: Mustafa Kılınçel) ve “Denge” (Yönetmen: Ahmet Kapucu) adlı yapıtlar da mansiyona değer bulundu.

Yarışmanın jüri üyeleri arasında yer alan Akif Kuruçay, Ali Murat Güven, Kemal Sezer, Aytekin Can ve Muhammed Ali Orak…

Toplam 24 filmin katıldığı yarışmada birinciliği kazanan filme 4000, ikinciye 2000, üçüncüye 1000 YTL, mansiyon kazanan yapıtlara ise 500’er YTL naktî ödül verilirken, dereceye giren yönetmenlerin naktî ödülleri jüri üyelerinin karar tutanağını imzalamalarından ardından, hafta içinde kendilerine iletildi. Yarışmacıların ödül plaketleri ve başarı beratları ise önümüzdeki aylarda Konya’da düzenlenecek olan geniş katılımlı bir törenle ayrıca takdim edilecek.

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek’in ev sahipliği yapacağı ödül töreninin, kentin yerel televizyonu Kon-TV tarafından da naklen yayımlanması planlanıyor.

 

YORUMLAR 1
  • Hüseyin BAŞ 15 yıl önce Şikayet Et
    Hayırlı olsun.... Tebrik ediyorum... güzel bir çalışma olduğuna inanıyorum... devamı gelir inşallah...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
İsrail'den İran'a saldırı: Açıklamalar peş peşe geliyor