AROG; 9 milyon $'lık hayal kırıklığı

Çok büyük bütçeli A.R.O.G'u izleyenler hayal kırıklığı yaşadı. G.O.R.A.'yı gçöz önünde bulunduran eleştirmenler, filmin beklentilerin gerisinde kaldığını dile getirdi

AROG; 9 milyon $'lık hayal kırıklığı
AROG; 9 milyon $'lık hayal kırıklığı
GİRİŞ 11.12.2008 08:10 GÜNCELLEME 11.12.2008 08:10
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

Serkan Nergis'in haberi

Ünlü komedyen Cem Yılmaz'ın merakla beklenen filmi A.R.O.G. 9 günlük bayram tatili öncesi 400 kopya ile gösterime girdi. Ancak basın gösteriminden sonra yazılan olumlu eleştiri-ler yerini filmden tatmin olmayan yüzlere bıraktı. Büyük beklentiler ile sinema salonlarını dolduran insanlar filmi büyük hayal kırıklığı ile terk ederken eleştiriler de ardı arkasına geldi.

ÇOCUK FİLMİ OLMUŞ

Sinema eleştirmeni Bekir Hazar A.R.O.G.' un çocuklara yönelik bir hafta sonu filmi olduğunu belirtirken harcandığı söylenen 9 milyon doları da filmde göremediğini ifade etti. Filmin çok basit olduğunu dile getiren Hazar şunları söyledi: 'Bence film çok kötü ve basit olmuş. Beklentilerin çok altında bir film olmuş. A.R.O.G. kesinlikle 9 mil-yon dolarlık bir film gibi durmuyor. Yapımcıların promosyon için ortaya attıkları bir rakam olabilir. Böyle rakam yükseltmeler her zaman olabilir yoksa 50 kişiyle bir dağın eteklerinde çekilmiş film gibi duruyor. Basın gösteriminden hemen sonra film çok konuşuldu. Zaten yüksek olan beklentiler iyice yükseldi. Ancak gördük ki çocuk filmi olmuş resmen.'

CEM YILMAZ kendini tekrarlamış

Sinema eleştirmeni Ali Murat Güven ise Cem Yılmaz'ın çok başarılı birisi olmasına rağmen bu filmle kendini tekrarladığını ifade ederken filmden kalan tek olumlu unsurun artık Türk sinemasının da yabancı yazılımcılara gerek kalmadan bilim-kurgu filmi çekebileceğini göstermesi olduğunu söyledi. Ali Murat Güven şöyle konuştu: “Aslında film ile alakalı en büyük ayrımcılık henüz basın gösteriminde başladı. Ben dahil pekçok sinema eleştirmeni basın gösteri-mine davet edilmedi. Dağıtım şirketi al gülüm ver gülüme dönüşen bir gösterim düzenledi. Filme eleştirel tarzda yaklaşım sağlayacak eleştirmenler davet edilmediler. Tabii böyle olunca gösterimden sonra öyle çok konuşuldu ki beklentiler iyice yükseldi. Ben parasını vererek sinemada izledim filmi. İzleyicinin nabzını tuttum ve gördüm ki biz zaten filmi 6 ay önce izlemişiz. Filmle alakalı en komik yerler zaten kısa kısa izleyiciye 6 ay önce gösterilmeye başlamış. O görüntüler dışında salonun topluca güldüğü başka sahne yok. Film için harcanan para da bana bu kriz ortamında biraz abartılı geldi. Çağan Irmak 1 milyon dolarlık bütçeler ile çok başarılı filmler yapıyor. Cem Yılmaz'ı çok başarılı bulmama rağmen bu filmde kendini tekrarladığını düşünüyorum.”

PEKİ, HALK NE DEDİ?

İsmail Özer (Grafiker): Beklediğime değmedi. Biraz aceleye getirilerek çekildiği izlenimi verdi bana. Film tek bir karakter üzerine oturtulmuş, bu da benim için ayrı bir hayal kırıklığıydı. Adnan Eski ( İşletmeci): Sadece şunu söyleyebilirim filmi izlerken ara ara uyudum. İzlediğim yerlerde de konular kopuktu. Fahri Temel ( Tekstilci): Konu Cem Yılmaz olunca tabii ki beklentiler de yüksek oluyor. Ama AROG bu beklentileri karşılayamıyor bence.

KAYNAK: YENİ ŞAFAK
YORUMLAR 52
  • Eren SALT 15 yıl önce Şikayet Et
    Taraflı Haber Yapıyorsunuz. sadece 1 seyircinin yorumunu alıp haber yapıyosunuz. Resmen taraflı haber yapıyorsunuz. Bende arog a gittim ve çok beğendim yaklaşık 600 kişilik salon kahkahalara boğulduk. muro dediğiniz film ise sadece tutar film çekelim mantığı ile yapılmış filmdi. gişe sonuçlarında anlaşılır hangi film daha iyi. ama o zaman haber yaparmısınız acaba???
    Cevapla
  • emrah altıntaş 15 yıl önce Şikayet Et
    konusz. cmylmz ı iyi derecede takıp edyrm. gercekten cok iyi..özelıkkle en son stand up göstersınde ne kdr profesyonel oldgunu gösterdı. ama gelgelelım "film yapamıyo". gora da iyi degıldı.hokkabaz da arog da iyi bi film degıl..benı kesınlıkle tatmin etmedi ve yadırgadım bu insanları bu kdr beklentı içersine sokmalarını..
    Cevapla
  • harun yetkin 15 yıl önce Şikayet Et
    . gitmek istemiyorsan gitmezsin kimse zorla sinema salonuna sokmuyor seni. senin soytarılık dediğin şeye biz mizah diyoruz ve sen bu işin keyfini çıkaramıyorsan en büyük kayıp seninkidir..
    Cevapla
  • fatih cerenli 15 yıl önce Şikayet Et
    hayal kırıklığı. Ben çok iyi birşekilde cem yılmazın hayranı olduğumu zannediyorum.benden daha başka insanlarda vardır tabiki ama cem yılmaz bu filmde malesef beklentilerimizin çok çok altında bir filmle karşımıza çıktı. Gora da ben gülmekten koptum resmen ama arog da ise uykum geldi ve ara ara uyudum bunu söyleyeyim.
    Cevapla
  • ceyda dereci 15 yıl önce Şikayet Et
    Gözlerim yaşardı. Birkaç yerde gülmekten gözlerim yaşardı ama diğer seyircilerde aynı etki pek oluşmadı .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
BMGK'de tarihi Filistin oylaması! ABD tarihe geçecek kararı veto etti!
Bahçesini çapaladı, altın fışkırdı