Şiirler Filistin'e özgürlük için okunacak
Gazze katliamına karşı toplumun her kesiminden yükselen tepkilere şairler de şiirleriyle katılmaya karar verdi.

Elif Bilge Ceylan'ın haberi
Halen sürdürmekte olan insanlık suçuna karşı çıkan şairler Yenidünya Dergisi tarafından düzenlenen 'Gazze İçin Şiir Akşamı'nda şiirlerini okuyarak katliama hayır diyecekler.
Programa Nurettin Durman Ahmet Mercan, Bestami Yazgan, Ferman Karaçam, Olcay Yazıcı Abdulbaki Kömür, Şeref Akbaba ve birçok usta şair katılarak Filistin için yazdıkları şiirleri okuyacak.
Şiir akşamında ayrıca Filistinli şairlerin şiirleri de okunarak sanatçılar tarafından Filistin marşları seslendirilecek.
Programla ilgili açıklama yapan Yenidünya Dergisi Yayın Yönetmeni Mahmut Bıyıklı ‘Hepimiz imtihan ediliyoruz. Bu alçak saldırıya karşı bulunduğumuz her yerde Gazze adına bir şeyler yapmalıyız. Kitlesel eylemlerin yanında kültürel anlamda da eylemler yaparak tepkimizi dile getirmemiz gerektiğine inanıyoruz. Bu vesileyle biz de katliamlara olan öfkemizi ve acımızı şiirin diliyle yansıtmak için bu etkinliği düzenleyeceğiz’ diye konuştu.
Perşembe akşamı 19.30’da başlayacak program Edirnekapı Mihrimah Kültür Merkezi’nde ücretsiz ve serbest katılımla gerçekleştirilecek...
-
Ahmet Ünal ÇAM 16 yıl önce Şikayet EtSOBE. Gazze'de,kurşunlar çocukları sırtından "Sobe"liyor... ---Ahmet Ünal ÇAM---Beğen
-
Ahmet Ünal ÇAM 16 yıl önce Şikayet EtSessiz Olun, Müslümanlar Uyuyor. Bugünhavaaçık, güneşyakıyor İnsanlargünlüktelaşında, Caddelerdenakıyor, biroyana,birbuyana Birçocukgülümseyerekbakıyor!.. Gazze'deinsanlarölüyor!.. *** Enflasyonaldıbaşınıgidiyor, doğuyinekangölü Meclistatileçıkıyor!.. Haberleraynı;"-..kadarkişiöldü." İçimdebirateş,beniyakıyor, Gazze'deinsanlarölüyor!.. ...Beğen