Akdeniz Oyunları'na gelen sporculara soluksuz yolculuk!

Deniz kaplumbağaları fotoğrafçısı Mehmet Miras deniz kaplumbağalarının bilinmeyen dünyasına girerek, Mersin'in ev sahipliği yapacağı Akdeniz oyunlarına gelecek olan sporcular fotoğrafları ile soluksuz bir yolculuğa çıkaracak..

Akdeniz Oyunları'na gelen sporculara soluksuz yolculuk!
Akdeniz Oyunları'na gelen sporculara soluksuz yolculuk!
GİRİŞ 17.05.2013 10:55 GÜNCELLEME 18.05.2013 09:39

Abdullah Biçer'in haberi

Deniz kaplumbağalarının korunması adına bu sergi çok önem taşıyor. Diyen Gazeteci ve Deniz kaplumbağaları fotoğrafçısı Mehmet Miras, yumurtadan çıkıp özgürlüğüne bir kuş gibi kanat çırparak, denize ulaşmaya çalışan yavru deniz kaplumbağaların yaşam öyküsü Fotoğraflarını 7- 30 Haziran tarihleri arasında açık olan sergisine yansıttı.

 Gazeteci Mehmet Miras'ın Deniz Kaplumbağaları adlı resim sergisi 7- 30 Haziran tarihleri, arası 2013 Akdeniz oyunları kapsamında Mersin Forum AVM' de fotoğrafları sergilenecek 26 Ülkeden katılacak olan yaklaşık 10 bin sporcumun yer alacağı Akdeniz oyunlarının maskotu olan  Deniz kaplumbağası belgeseli de gelecek olan konuk sporculara  Mersin Forum Alış veriş  Merkezi sanat sokağında sunulacak. Yaban hayat Doğa fotoğrafçısı Mehmet Miras, deniz kaplumbağaların yaşamına  objektif tutarken; yok olmakta olan doğal yaşama insanların sahip çıkmasını istiyor. Gazeteci Mehmet Miras serginin amacının çok önemli olduğunu vurgulayarak her geçen gün nesli tükenmekte olan deniz kaplumbağalarının korunmasına fotoğraflarla dikkati çekmek, insanları doğal yaşama saygı göstermelerini, nesli tükenmekte olan bu türe sahip çıkılmasını istemektedir.

Pasifik, Hint Okyanusları ve Türkiye kumsallarında 16 yıldır deniz kaplumbağalarının yaşamlarını, göç yollarını, beslenmelerini, üreme alanlarını takip eden deneyimli gazeteci tükenmekte olan bu türe sahip çıkıyor. Gazeteci Mehmet Miras'ın aynı zamanda Amerika, Hindistan,  Kostarika Meksika'da Türkiye kumsallarında çektiği deniz kaplumbağaların fotoğraflarını sergiledi 36. kişisel sergisini Akdeniz oyunları etkinliklerinde yer alacak olan sergide  bu kez usta fotoğrafçı Mehmet Miras  yumurtadan çıkan yavruların amansız mücadelesini karelerine yansıttı 

DENİZ KAPLUMBAĞALARI AKDENİZ OYUNLARININ MASKOTU

 Akdeniz Oyunları maskotu da olan "Deniz kaplumbağaları"nın korunması ve yaşatılması çabalarını da yürekten destekliyoruz. Diye açıklamalarda bulunan Fırat Alt yapı Pazarlama Müdürü Dr. Mehtap Uluceviz Onlar  "özel canlılar" olarak Akdeniz'in keyfini çıkartırken, Asrın Boruları da Kıbrıs'ın su ihtiyacını bir nevi "can suyu"nu adaya taşıyacak Deniz kaplumbağaları başta olmak üzere diğer deniz canlıları gibi temiz sularda yaşamlarını sürdürmekte. Biliyoruz ki, deniz kaplumbağaları sadece Akdeniz'in değil, gezegenimizdeki yaşam zincirinin de vazgeçilmez halkalarından. Bu yaşam zincirinin korunması için bizler çevremizin ve   yer yüzünde yaşayan tüm canlıların korunması yönünde üzerimize düşen görevi sürdüreceğiz. Günümüz uygarlığı yepyeni imkânların yanı sıra insanlık tarihinin en gelişmiş konforunu da bizlere sunuyor. Küresel düzeyde gerçekleşen değişimler sonucunda, enerjiye ve teknolojik ürünlere yaslanan yeni bir dünya kuruldu. Artık hepimizin daha çok talep etmesi ve daha çok tüketmesi isteniyor.

Bu değişim, kaçınılmaz olarak insanoğlunu bir bedel ödemek zorunda bırakıyor. Kaynakların sürdürülebilir kullanılmaması ve çevremizi kirleten teknolojinin yeterince denetlenmemesi; dünyamızın ısınmasından temiz su kaynaklarının yitirilmesine ve neticesinde çölleşmeye kadar bir dizi soruna neden oluyor. İşin önemli yanı, bu kötü gidişten sadece insanoğlu değil, bütün canlılar ve gezegenimiz etkileniyor. Fırat, insanlar için faydalı ürünler üretirken, temel felsefe olarak, kaynakların doğru ve uzun ömürlü kullanılmasını ve doğal yaşamın korunmasını gözetiyor. Temiz, sürdürülebilir teknoloji kullanmak, uzun ömürlü ürünler sunarak doğamızı korumak ve ahşap gibi doğal hazinelerimizin tükenmesini engelleyici çözümler üretmek politikamız. Bu genel duyarlığımızı, "Asrın Projesi Kıbrıs" için Mersin-Taşucu'nda ürettiğimiz "Asrın Borusu Fırat" ile sürdürüyoruz. Gazeteci Miras çektiği fotoğrafların  ilginç öyküleriyle Bizlere kısa bir yolculuk yaşatacak olması büyük heyecan verecek." Dedi.

BAKAN EROĞLU KIZININ İSMİNİ KOYDUĞU DENİZ KAPLUMBAĞASI DOĞDUĞU KUMSALA GELMESİ BEKLENİYOR


Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, kızının ismini koyduğu  Ayşegül adlı deniz kaplumbağası Haziran ayı içinde Muğla'ın Ortaca beldesi İztuzu Dalyan kumsalına Haziran ayında gelmesi bekleniyor. Deniz kaplumbağaları fotoğrafçısı Mehmet Miras, Denizli Pamukkale Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Dr. Yakup Kaska, Deniz kaplumbağaları araştırmacı Zübeyir Güvel ile birlikte Geçen yıl Dalyan İztuzu kumsalına yumurtlamak için gelen deniz kaplumbağasına kızının Ayşegül adını koymuştu. Yumurtadan çıkan yavru deniz kaplumbağasının fotoğrafını Mehmet Miras Bakan Eroğlu'na Bakanlıkta hediye etmişti. Bakan Eroğlu, ''Mehmet Miras'ın özellikle nesli tükenmekte olan hayvanların ve tabiatının korunmasıyla alakalı ciddi çalışmaları var. Mersin'de Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu'nun başında durup Yaralı bir caretta carettanın bakımı yapılıp da denize bırakmanın verdiği keyif, kelimelerle ifade edilemez. Mehmet Miras' arkadaşımızı kutluyorum." dedi.

HABER 7

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
HDP’li Altan Tan’dan bomba itiraf! Demirtaş ve Zana'ya ayar: Eşini aday yapan...
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...