Zeki Alasya için İstanbul'da anma töreni

Tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, 73. yaş gününde anılacak.

Zeki Alasya için İstanbul'da anma töreni
Zeki Alasya için İstanbul'da anma töreni
GİRİŞ 16.04.2016 11:26 GÜNCELLEME 16.04.2016 11:26

İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği'nden (İKOD) yapılan açıklamaya göre İKOD tarafından organize edilen ve 17 Nisan'da gerçekleştirilecek etkinliğe Alasya'nın sanatçı dostlarının yanı sıra eşi Jülide Alasya, kızı Zeynep Alasya, torunu Ali Göltekin de katılacak.
 
Zeki Alasya’nın, 1972 yılında Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın’ın paylaştıkları “Tatlı Dillim” filminde basketbol antrenörü rolünde kullandığı ve 34 EU 954 plakalı kırmızı renkteki 1960 model Chevrolet Impala marka üstü açılabilir otomobil de yaş günü kutlamasında yer alacak. Sanatçı Filiz Akın tören alanına, filmde kullanılan bu kırmızı klasik araçla gelecek.
 
Etkinlikte Alasya’nın Aslan Bacanak filminde, sevdiği kızın abisi rolündeki Metin Akpınar’ın, Halim rolünde kullandığı kırmızı Ford minibüs ve Zeki-Metin ikilisinin uzun yıllar sonra bir araya geldikleri ve aşkı, dostluğu, yaşama sevincini çok iyi bir şekilde dile getirdikleri Güle Güle filminde, Şemsi rolünde Şükran Güngör’ün yıllarca tamir ederek yola çıkardığı 1955 model Chevrolet Belair marka otomobilin muadilleri de sergilenecek.
 
Sanatçının doğum günü pastası ve katılımcılara dağıtılacak fotoğrafının basılı olduğu kurabiyeler de birçok filmde birlikte oynadığı Hulusi Kentmen’in pastacılıkla uğraşan torunu tarafından yapılacak.
 
İKOD Başkanı Serkan Okay, anma programına ilişkin şunları kaydetti:
 
"Zeki Ağabey 2011’de kulübümüzün açılışına katılarak bizi onurlandırmıştı. Bizlere yaptıkları işlerle yıllarca çok güzel duygular yaşattılar. Biz de 73. yaş gününde İKOD olarak gökyüzüne selam göndermek istedik." 
 

KAYNAK: AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!