Bilgievleri Kutlu Doğum Programı düzenledi

Başakşehir Belediyesi Bilgievi öğrencileri Efendimiz Hz. Muhammed (s.a.v)’i Kutlu Doğum Haftası’nda kendi hazırladıkları programla yad etti.

Bilgievleri Kutlu Doğum Programı düzenledi
Bilgievleri Kutlu Doğum Programı düzenledi
GİRİŞ 25.04.2016 12:27 GÜNCELLEME 25.04.2016 12:27

Başakşehir Emin Saraç Kültür Merkezi’nde gerçekleşen Kutlu Doğum Özel Programına Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Basri Akdemir, Bilgievleri Koordinatörü Zekeriya Özberk öğrenci ve veliler katıldı.

'Çocuklarımız deniz kenarında kamp yapacak’

Bilgievleri Kutlu Doğum Özel Programına katılan Başakşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal yaptığı açılış konuşmasında şunları kaydetti, “Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamak için bilgievlerimizi hayata geçirdik. Öğrencilerimizin derslerine yardımcı olmak,  yeteneklerini geliştirmek yanında anne babalarına saygılı bireyler olmaları için bilgiler aktarıyoruz. İlçemizi İstanbul'un en güzel ilçesi yapmak istiyoruz. Çocuklarımızı donanımlı bireyler olarak yetiştirirken en büyük mücadeleyi anne-babalarımız veriyor, bizler de belediye olarak onlara bilgievlerimizle, spor parklarımızda destek olmaya çalışıyoruz.”

Başkan Uysal konuşmasında izcilik kampları için gençlere deniz kenarında kamp alanı müjdesi de verdi, “İzcilik kampları düzenliyoruz. Bu kamplarımızda çocuklarımıza televizyonsuz cep telefonsuz da bir hayat olabileceğini göstermeye çalışıyor, çocuklarımızı doğa ile buluşturuyoruz. Çocuklarımız yüzme havuzlarımız da yüzmeyi öğrendi. Şimdi onlar için deniz kenarında kamplar kuruyoruz. Saroz Körfezi'nde öğrencilerimiz için gençlerimiz için bir deniz kamp yeri kiraladık. Temmuz ayından itibaren öğrencilerimiz o kamplarda yer alacaklar.”

Kur’an-ı Kerim Tilaveti ve Sinevizyon gösterisi ile devam eden Kutlu Doğum Özel Programı bilgievi öğrencilerinin hazırladığı tiyatro gösterisi, şiirlerle devam etti. Programda bilgievi müzik kulüplerinde eğitim alan öğrencilerden oluşan koro beğeni ile izlendi.

Kutlu Doğum Özel Programının kapanış konuşmasını gerçekleştiren Başakşehir Belediyesi Başkan Yardımcısı Haluk Dikbaş, “Ezan 18 sene Türkçe okutuldu. Türkçe okutulan ezan Arapça’ya döndürüldüğünde çok büyük bedeller ödedik, halkın oyuyla seçilen bir başbakanı astılar Kur'an kurslarını kapattılar, Peygamberimizin ismini koymayı bile yasakladılar, camileri ahır haline getirdiler yetmedi 28 Şubat'ı bize yaşattılar. Allah'a bin defa şükrediyorum. Şimdi Peygamberimizi andığımız programları düzenliyoruz. Tüm öğrencilerimizin Peygamberini öğrenebileceği Siyer dersleri düzenliyoruz. Bugün İmam Hatip ve İlahiyat Fakülteleri’ndeki engeller kaldırıldı. Bedir de ki gibi Uhud'da ki gibi Hendek'teki gibi önümüzde yürü Ya Resulullah Suriye'deki ateşler sönsün, Filistin'deki çocuk katliamları dinsin. Müslümanlar arasındaki kardeşlik tesis edildin. Bu vesileyle efendimizin adının, şanının kendisine uygun şekilde anılmasında emeği geçenlere teşekkür ediyorum” dedi.

Kutlu doğum programı toplu fotoğraf çekimi ile son buldu

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Hamas ve İsrail arasındaki ateşkes görüşmelerinin detayları ortaya çıktı
İsrailli şebekeyi Adana polisi çökertti